ÒBIT

Mor John Hillerman, l'actor que va encarnar Higgins a 'Magnum'

Va ser durant vuit anys el majordom anglès que cobria les espatlles a Tom Selleck

ealos40880489 file this sept 22 1985 file photo shows john hillerman 171110104455

ealos40880489 file  this sept  22  1985  file photo shows john hillerman  171110104455
magnum-higgins

/

1
Es llegeix en minuts

John Hillerman, l'actor que va encarnar Higgins, l'estirat company de Tom Selleck a la sèrie de televisió Magnum P. I., va morir ahir a la nit a casa seva, a Houston (Texas), per causes naturals als 84 anys. Hillerman va aparèixer al cine en pel·lícules com Chinatown, de Roman Polanski, o L'última projecció, de Peter Bogdanovich, o també el western Selles de muntar calentes, en què va poder utilitzar el seu accent natural texà, que solia emmascarar amb una pronunciació britànica impostada apresa en els seus anys d'actor teatral a Nova York.

Aquesta faceta british que va haver d'adquirir durament treballant amb coach lingüístics va ser el que el va fer famós en el seu paper de majordom britànic que cobria les espatlles a l'informal detectiu Magnum.

Hillerman va participar a Magnum, una de les sèries més populars dels anys 80, durant les seves vuit temporades. El seu paper li va brindar un premi Emmy i un Globus d'Or.

Notícies relacionades

L'actor, un veterà de les forces aèries, va començar la seva carrera al teatre abans de ser reclutat per al cine per Peter Bogdanovich. També va participar en pel·lícules de Jacques Deray, Mel Brooks i Clint Eastwood. Entre les seves intervencions televisives figuren els seus papers com a detectiu a Ellery Queen i com a cap insuportable a One day at a time', a més d'aparicions com a secundari en sèries com Kojak, S'ha escrit un crim i Vacaciones en el mar.

El seu nebot Chris Tritico ha informat de la mort de l'actor, que es va retirar al seu Texas natal després de retirar-se de la vida pública fa 17 anys. "Tenia un impressionant sentit de l'humor i és una de les persones més llegides que he conegut. No podies jugar a scrabble amb ell", va dir el seu nebot.

Temes:

Obituaris Cine