LA CANTANT ÉS D'ORIGEN CATALÀ

Una banda heavy de Virgínia triomfa amb 'The reapers', la seva versió d''Els Segadors'

El grup A Sound of Thunder suma 1,2 milions de visites a Youtube amb l'agressiva versió en anglès de l'himne català

a-sound-of-thunderjpg--47603173-

a-sound-of-thunderjpg--47603173-

2
Es llegeix en minuts

Una versió heavy de l'himne de Catalunya, 'Els Segadors', interpretada per una banda independent de Virgínia, ja suma 1,2 milions de visites al vídeo de Youtube que reprodueix el tema amb la lletra adaptada, en anglès i català. Heavy no només per l'estil musical, per cert, sinó també en la reinterpretació de la lletra: les falçs passen a ser dalles i l'enemic no només retrocedirà davant l'ímpetu dels segadors ('The reapers' en el títol de la versió nord-americana) sinó que, a més, els espera un destí més explícit: "Destrueix els enemics, la seva supèrbia els ha condemnat a mort".

Es tracta d'A Sound of Thunder, un grup de heavy actiu des del 2008 però fins ara més aviat desconegut, tenia previst llançar el seu disc 'It was metal' l'any que ve. Però la difusió en les xarxes del tema ho ha accelerat tot, i en vigílies de les eleccions de desembre tenen prevista fins i tot una gira per Catalunya 

La cantant del grup, Nina Osegueda, és de mare catalana, i inicialment va incloure la cançó en homenatge a ella. "Teníem un parell de singles que planejàvem difondre com a avançament per ensenyar com sonaria el nostre àlbum, però quan es va fer el referèndum i 800 persones van ser ferides per la policia mentre intentaven votar vaig pensar que podríem provar i treure la cançó per mostrar el nostre suport contra la brutalitat policial", ha declarat Osegueda a l'agència Reuters.

La cançó ha sigut traduïda a l'anglès però mantenint-ne alguns versos en català, una llengua que Osegueda no parla, cosa que es fa evident en la pronunciació a l'hora d'interpretar la cançó. No obstant, sí que ha visitat sovint Catalunya durant les vacances. "Però ara la relació és molt més profunda perquè hi ha tanta gent allà que ha vist la nostra cançó", explica la cantant. Fins i tot s'han animat a llançar una campanya de crowdfunding: si arriben als 60.000 dòlars en què l'han pressupostat, tornaran a gravar la cançó íntegrament en català.

El grup ha preparat una samarreta especial per a la gira per Catalunya, amb actuacions almenys a Barcelona (el 6 de desembre a Razzmatazz), Tarragona (4 de desembre) i Terrassa (2 de desembre, Faktoria d'Arts) i batejada com The Segadors Tour, amb una versió de la portada del seu disc que incorpora la senyera.

Aquesta és la lletra de la versió d'A Sound of Thunder:

"Now is the time reapers

You can see your vengeance is nigh

So when june comes again

Sharpen your blades

Raise them high

Raise up your scythes

Raise up

Reap the glory of the land.

And the enemy will tremble

When thet see our symbols raised

Just as we cut the golden ears of wheat

Now they will see us cut our chains

Raise up your scythes

Raise up

Defenders of the land

Catalunya triomfant

Our land wil be bountiful again

Destroy the enemy

Their conceit has sentenced them to death

Raise up your scythes (3)

Defenders of the land

Raise up your scythes

Catalunya triomfant

Tornarà a ser rica i plena

Endarrere aquesta gent

Tan ufana i tan superba

Bon cop de Falç

Raise up your scythes defenders of the land

Raise up your scyhes

Catalunya triomfant

Our land wil be bountiful again

Their conceit has sentenced them to death

Raise up your scythes (3)

Notícies relacionades

Defenders of the land

Raise up your scythes".

Temes:

Música