EDICIÓ

El president de Planeta demana diàleg "dins de la llei" per reformar la Constitució

Josep Creuheras considera "dolorosa" la decisió de traslladar la seu social del grup però assegura que els "centres de treball" es mantindran a les seves ubicacions actuals

planeta

planeta

1
Es llegeix en minuts
Ernest Alós
Ernest Alós

Coordinador d'Opinió y Participació

Especialista en Escric, quan puc, sobre literatura fantàstica i de ciència ficció, ornitologia, llengua, fotografia o Barcelona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Grup Planeta, Josep Creuheras, ha qualificat de “dolorosa” la decisió de traslladar la seu social i el “centre de decisió” del grup a Madrid, moviment que, ha concretat, es va fer efectiu fa dos dies. En el dinar previ a l'entrega, aquest diumenge, del premi Planeta, Creuheras ha justificat la mesura en la necessitat d'“estabilitat” per al projecte empresarial i ha reclamat als polítics una solució que passi pel “diàleg dins de la llei”. Personalment, ha dit, ha apostat per la possibilitat de posar en marxa una reforma de la Constitució com a via de solució al conflicte "dins de la llei".

Notícies relacionades

Pel que fa al trasllat de la seu social a Madrid, Creuheras ha apuntat que els “els centres de treball seguiran on són avui”, sense desplaçament de llocs de treball, i deixa així oberta la possibilitat que la seu operativa de Barcelona segueixi albergant la major part dels equips editorials de la divisió de llibres del grup.

Reforma constitucional i “democràcia forta”

“Vivim en una societat democràtica i madura i amb una democràcia forta, i crec que aquesta democràcia forta ha de ser la base per resoldre aquest conflicte. Aquest conflicte s'ha de resoldre des del diàleg, un diàleg des del respecte a la llei. Avui crec que hi ha un acord sobre la possible creació d'una comissió que pugui revisar la Constitució, i aquest acord i aquesta revisió en el marc de la llei obre una via que estem recorrent”, ha dit el president del grup. “Apel·lo al diàleg, apel·lo als polítics perquè aquest marc, des d'aquesta via que fa uns mesos podia ser impensable, sigui un camí que es pugui explorar i ens pugui portar a la solució del conflicte”, ha afegit.