Ramon Colom: "M'he sentit humiliat i escopit a la FAPAE"

El fins ara president de la federació que reuneix els productors de cine abandona el càrrec per "les intrigues i conspiracions" i la sospita de "corrupció"

undefined40293363 gra329  san sebasti n  26 09 2017   el presidente de la conf170926180215

undefined40293363 gra329 san sebasti n 26 09 2017 el presidente de la conf170926180215 / Javier Etxezarreta

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda

Després d'estar quatre anys presidint la federació de productors audiovisuals (FAPAE), Ramon Colom ha esclatat. Se'n va. No aguanta més. “M'he sentit humiliat, escopit. He sigut convidat a plegar de grat o per força”, acaba de relatar durant una compareixença en el festival de cine de Sant Sebastià, on la tradicional roda de premsa dels productors s'ha convertit en una vomitada. Colom ha dibuixat una FAPAE espantosa, una casa dels embolics regida per uns estatuts "surrealistes” i unes intrigues i uns interessos brutals. Al llarg de quatre anys de mandat, l'actual president en funcions s'ha trobat “odi, rancúnia i conspiracions”. També pràctiques “anòmales” que ell mateix es pregunta si són “corrupció”.

En to tranquil però dur (i sense revelar el nom de cap dels seus adversaris en la federació), Colom ha subratllat que hi ha una intenció de tancar la FAPAE, institució que va néixer el 1991 com a plataforma d'unió dels productors de cinema i televisió. “No ho hauríem de permetre. Igual que a Catalunya, aquesta és l'hora del diàleg. Diàleg, diàleg, diàleg. He sigut comminat a fer un concurs de creditors, quan crec que això és l'últim que s'ha de fer”, ha insistit.

Sopars i intrigues al ministeri

Notícies relacionades

El mal de l'organisme, segons la seva opinió, és que hi ha un grup de productors que treballen molt i a qui l'únic que els interessa és el compte de resultats. El que hauria de guiar la tasca de la FAPAE, diu, és la “igualtat d'oportunitats”. “No més intrigues, no més sopars en què només parlen els mateixos. Hi ha productors que han aconseguit fer fora directors generals de Cine i això és intolerable”, ha criticat.

Una vegada fet el pas de plegar i quedar-se com a president en funcions, ara és el torn dels altres productors per presentar candidatures. Se suposa que en la primera setmana de novembre es produirà la votació per elegir la nova presidència.