víctima del càncer

Mor el cantant de soul Charles Bradley als 68 anys

Es va fer famós a mitjans dels 90 com a imitador de James Brown

MJF101. MONTREUX (SUIZA), 23/9/2017.- Fotografía de archivo de 7 de julio de 2016, del cantante de soul, el estadounidense Charles Bradley, durante un concierto en la edición número 50 del Festival de Jazz de Montreux en Montreux (Suiza). Bradley, que saltó a la fama hace menos de una década, murió a los 68 años, anunció hoy, 23 de septiembre de 2017, el publicista del artista a través de sus redes sociales. EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT/ARCHIVO /SOLO USO EDITORIAL NO VENTAS

MJF101. MONTREUX (SUIZA), 23/9/2017.- Fotografía de archivo de 7 de julio de 2016, del cantante de soul, el estadounidense Charles Bradley, durante un concierto en la edición número 50 del Festival de Jazz de Montreux en Montreux (Suiza). Bradley, que saltó a la fama hace menos de una década, murió a los 68 años, anunció hoy, 23 de septiembre de 2017, el publicista del artista a través de sus redes sociales. EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT/ARCHIVO /SOLO USO EDITORIAL NO VENTAS / JEAN-CHRISTOPHE BOTT (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El cantant nord-americà de soul Charles Bradley, que va saltar a la fama fa menys d'una dècada, ha mort als 68 anys, va anunciar aquest dissabte l'assessor de comunicació de l'artista a través de les seves xarxes socials. "Amb un gran pesar anunciem que Charles Bradley ha mort. Bradley estava verdaderament agraït de tot l'afecte que ha rebut dels seus fans i esperem que el seu missatge d'amor sigui recordat i continuat", es podia llegir al Facebook oficial del cantant, que va ser diagnosticat de càncer l'any passat.

Amb el sobrenom de 'The screaming eagle of soul' ('L'àguila cridanera del soul'), Bradley va llançar als 62 anys el seu àlbum debut, 'No time for dreaming' (2011), sota el segell Daptone Records, després de ser descobert pel seu cofundador, Gabriel Roth.

El cantant, nascut a Gainesville (Florida) el 1948 però criat a Brooklyn (Nova York), va començar la seva carrera musical a mitjans de la dècada dels 90 com a imitador de l'estrella del soul James Brown amb el nom de Black Velvet. En els últims anys, Bradley va actuar en festivals contemporanis des de Coachella o Glastonbury fins al Primavera Sound. També ho va fer al mític teatre Apolo de Nueva York, el mateix escenari on va veure al seu ídol, Brown, quan tenia 14 anys.

Notícies relacionades

Després de les bones crítiques del seu primer disc, va llançar 'Victim of love' (2013), que va ser aclamat com un dels millors de l'any per publicacions com 'Spin', 'Mojo' o 'Buzzfeed'. El 2016 va presentar el seu tercer i últim treball, 'Changes'. 

L'octubre de l'any passat, el cantant va ser diagnosticat de càncer d'estómac, cosa que el va obligar a cancel·lar la gira del seu àlbum 'Changes'. Després de superar el tractament havia tornat a programar alguns concerts als Estats Units i Llatinoamèrica aquest any, però fa unes setmanes va anunciar que la malaltia se li havia estès al fetge. De Bradley destacaven les seves commovedores actuacions, emotives lletres i poderosa veu, que van suscitar comparacions amb estrelles musicals com James Brown o Otis Redding.