Aquest bebè derrota 'Gran Hermano'

1
Es llegeix en minuts

Ningú es podia imaginar que uns nadons d'entre 7 i 9 mesos li podien clavar una pallissa a 'Gran Hermano'. Però aixi va anar. L'arrencada de 'Masterchef Celebrity' (TVE-1) va superar en 2,7 punts -i li va treure 700.000 espectadors d'avantatge- a la 'ratomàquia' (T-5). Estic absolutament convençut que han sigut aquests nadons els herois d'aquesta gesta. En particular el Ciro, de 8 mesos, el nen que li va tocar a Jose Corbacho. Es tractava que uns quants famosos de la tele (ara en diuen 'celebrities'), com Anabel Alonso, Usun Yoon, Silvia Abril Edu Soto, es transformessin en improvisats cuiners de 'potitos' i papilles per a nens de menys d'un any. Ha sigut un exercici simpàtic. Però sobretot interessant. No és que les papilles fossin especialment dolentes, però la majoria de nadons no se les volien empassar. Excepte en el cas del Ciro, el nen que li va tocar a Corbacho. Veient que la criatura es negava a engolir el puré, va utilitzar una tècnica que sol donar bons resultats: el va enredar, el va distreure, ensenyant-li un xumet penjat d'una cadeneta que anava vinclant a dalt, i així el nen aixecava el cap, obria la boca, badant, i llavors Corbacho aprofitava per ficar-li la cullerada. És una tècnica tramposa, efectivament, però s'aconsegueix que la criatura vagi empassant el que al principi rebutjava. Corbacho deia, contentíssim: «¡L'he hipnotitzat!». ¡Ah! Sent Corbacho català, de l'Hospitalet de Llobregat, algun espectador potser ho ha entès com una metàfora sobre el moment politicosocial que estem passant.

Notícies relacionades

A l'altra riba, a Tele 5, la gala inaugural de la 18a 'ratomàquia Gran Hermano' transcorria feta un garbuix. Havien ficat 100 aspirants a la gàbia de Guadalix, i només en podien quedar 20. Va ser avorrit. El presentador J.J. Vázquez intentava provocar entusiasme. Exclamava: «¡Els nervis estan a flor de pell, quina emoció!», i el nostre canari flauta Papitu badallava. Haurien d'haver demanat consell a la discoteca 'Pachá' d'Evissa. Allà n'hi fiquen cada nit 3.000, i la diversió està garantida.

De tots els aspirants, a mi m'ha arribat a l'ànima l'Eva, d'Almeria, de 47 anys. Va dir, il·lusionada: «Vull entrar perquè necessito tornar a confiar en l'ésser humà». ¡Ahhh! No havia vist mai tanta ingenuïtat. L'Eva ha tingut sort: crec que no ha sigut seleccionada.