HOMENATGE

Banksy apareix a Londres amb dos nous murals dedicats a Basquiat

L'artista de carrer promociona al centre de Londres l'exposició que el Barbican dedica al desaparegut artista

ealos40176105 obra de banksy para promover la exposicin de jean michel ba170919102303 / Jack Taylor

ealos40176105 obra de banksy para promover la exposicin de jean michel ba170919102303
Dos nous murals de Banksy a Londres, en homenatge a Basquiat.

/

1
Es llegeix en minuts

L'artista de carrer Banksy ha pintat dos murals al centre de Londres com a "col·laboració no oficial" amb la retrospectiva que el Barbican Center dedicarà al desaparegut artista nord-americà Jean-Michel Basquiat, que al seu torn va deixar les seves pintures als murs de Nova York. En les dues imatges, Banksy combina motius ben coneguts de l'obra de Basquiat, a tall d'homenatge, amb imatges inconfusiblement 'banksyanes'.

En el seu compte d'Instagram, l'enigmàtic artista ha destacat el lloc en què ha deixat la seva empremta: "Una gran nova exposició de Basquiat al Barbican - un lloc que normalment posa molt d'interès a netejar qualsevol grafit dels seus murs". En la primera de les seves creacions, Banksy ha superposat una taquilla d'un parc d'atraccions davant d'una nòria pintada al seu dia per Basquiat.

Notícies relacionades

El segon dels grafits reprodueix la pintura de Basquiat 'Boy and dog in a Johnnypump'. "Retrat de Basquiat sent rebut per la Policia Metropolitana - una col·laboració (no oficial) amb la nova exposició de Basquiat", ha escrit Banksy en el seu compte d'Instagram.

Basquiat va passar de l''street art' a les galeries d'art de manera fulgurant, abans de morir el 1988, als 27 anys, presumptament per una sobredosi. L'exposició del Barbican, 'Boom for real', és la primera gran mostra sobre l'artista al Regne Unit, amb més de 100 peces que en mostren l'estil primitivista.