ÚLTIMA HORA

Lady Gaga suspèn la gira europea

La cantant ha anul·lat els seus dos concerts a Barcelona i la resta de la gira per malaltia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La promotora de concerts Live Nation va confirmar ahir que la gira mundial Joanne de Lady Gaga ha quedat interrompuda fins al novembre per motius de salut. D’aquesta manera, el tram europeu del 'tour' –que havia de començar dijous, 21 de setembre, al Palau Sant Jordi de Barcelona (on estava programat també un segon concert divendres), per acabar-se sis setmanes després a Colònia (Alemanya)– es posposa fins a unes dates de principis de l’any que ve encara per determinar.

La fibromiàlgia que pateix la cantant novaiorquesa, i que ja la va obligar a cancel·lar el seu concert en el festival Rock in Rio la setmana passada, li produeix dolors intensos «que afecten la seva capacitat per actuar», segons el comunicat que ha fet públic Live Nation. Els metges han recomanat a l’artista que cancel·li tots els seus compromisos professionals durant les pròximes setmanes. En principi, la segona fase de la gira nord-americana, que començarà l’1 de novembre a Mont-real (Canadà), es durà a terme d’acord amb el que estava previst.

Fonts de la promotora van subratllar que Lady Gaga –que en realitat es diu Stefani Joanne Angelina Germanotta–, està «desolada» davant la idea que els seus fans europeus «s’hagin d’esperar per veure-la damunt de l’escenari» i desitja «enviar el seu amor a tots els fans d’Europa», als quals «agraeix tot el seu suport i compressió». La notícia ha sumit en una especial tristesa el mig centenar de fans incondicionals que des de feia un mes es trobaven acampats a les portes del Palau Sant Jordi per poder veure la diva des de primera fila.

Notícies relacionades

A ells, i als més de 70 milions de persones que segueixen el seu compte a Twitter, s’ha adreçat la cantant en un missatge en què afirma ser «una lluitadora» i carrega contra els que posen en dubte els seus motius per interrompre la gira. «No utilitzo la paraula patiment per fer pena o per cridar l’atenció, sinó perquè aquest dolor crònic m’impedeix fer el que més m’agrada en aquesta vida, que és actuar per als meus seguidors», assenyala.

L’artista planeja passar les pròximes set setmanes sota l’atenció dels seus metges per mirar de superar «aquests dolors que encara afecten la seva vida diària» i estar en condicions d’«oferir als seus fans la millor versió del xou que ha creat per a ells», segons el comunicat de Live Nation. Els organitzadors de la gira ja estan treballant per reprogramar els concerts europeus. Els fans hauran de conservar les entrades a l’espera que els arribi informació sobre les noves dates.