29 EDICIÓ DEL MMVV

Els camins musicals surten de Vic

El Mercat ofereix preestrenes de Christina Rosenvinge, Maria Rodés, The Unfinished Sympathy, Xarim Aresté i The Gramophone Allstars Big Band

El concert inaugural és una producció exclusiva en què Vinicio Capossela recorrerà gairebé tres dècades de carrera de la mà de CaboSanRoque

lpedragosa29258190 rosenvinge   musica viva  vic170609192040

lpedragosa29258190 rosenvinge musica viva vic170609192040

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Fira industrial, festival i festa major, el Mercat de Música Viva de Vic té ingredients de les tres coses, si bé els últims temps ha reforçat la primera de les seves vocacions, la d’aparador de novetats amb la mirada posada en els programadors. Així, la mostra desplega en la 29a edició, des d’avui fins diumenge, un programa de 91 concerts, bona part dels quals mostraran propostes de la nostra escena destinades a rodar en el curs 2017-18, com les de Christina RosenvingeMaria RodésThe Unfinished SympathyXarim Aresté i The Gramophone Allstars Big Band.

Les sales i les carpes situades al Teatre Atlàntida concentraran el gruix d’aquestes estrenes o, més tècnicament, preestrenes, concerts de durada reduïda en què els artistes avançaran el material dels seus nous discos abans de presentar-los en gira. Aquí estarà, avui, Maria Rodés destapant el repertori que l’any passat li va valer el premi Puig-Porret, atorgat per a un projecte en desenvolupament. Cançons al voltant de la memòria històrica a partir de la figura del seu oncle, l’astrònom Lluís Rodés, que no veuran la llum en format discogràfic fins al novembre.

Xarim Aresté, exmembre de Very Pomelo i còmplice de Gerard Quintana i Sopa de Cabra, mostrarà també avui la seva nova obra, 'Polinèsies' (que sortirà el 20 d’octubre); Gemma Humet, 'Encara' (ja a la venda), i The Gramophone All Stars –ara amb una formació estable de 17 integrants i les veus de Judit Neddermann i Yolanda i Kathy Sey al capdavant–, 'Maraca soul' (29 de setembre).

Connexió italiana

El concert denominat «d’obertura», producció pròpia del Mercat, serà demà i reunirà Vinicio Capossela i Cabo San Roque davant una selecció de peces de tota la trajectòria del cantautor italià revisades amb la maquinària del grup català. El programa d’aquest dia ofereix el retorn de The Unfinished Sympathy, set anys després de la seva dissolució, amb un nou treball, 'It’s a crush!', que sortirà el 20 d’octubre.

Notícies relacionades

Divendres, Christina Rosenvinge oferirà el baptisme públic del disc que llançarà al novembre, encara sense títol i que anuncia com «una col·lecció de cançons escrites des d’un jo masculí». Brighton 64, amb 'El tren de la bruja', un treball publicat fa poc, i Núria Graham, amb 'Does it ring a bell?', que sortirà el 27 d’octubre, oferiran dos concerts destacats més en aquests escenaris juntament amb cites d’artistes com Gemma Abrié amb Miquel Àngel Cordero, Alberto Montero, Morgan, el britànic London Afrobeat Collective i el catalanoirlandès Matthew McDaid.

La plaça Major s’incorporarà a la programació el mateix divendres amb MuchachitoRamon Mirabet i la presentació en solitari de Dolo, excantant de Pastora, amb 'Copilotos', mentre que dissabte acollirà Sènior i 'La Síndrome Lomax', La Iaia i Pavvla. Un altre escenari gratuït, el del Sucre, oferirà concerts amb component festivoreivindicatiu com els de Zoo, Talco, Txarango i Doctor Prats