MÚSICA

La maduresa de Bebe i la de l'Acústica se citen a Figueres

La 16a edició del certamen empordanès arrenca aquest dijous amb reclams com l'artista extremenya, Manel o Txarango

fcasals18341469 barcelona  barcelones   16 02 2012   icult    fotos de la ca170831162033

fcasals18341469 barcelona barcelones 16 02 2012 icult fotos de la ca170831162033

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny / Barcelona

Com a clausura de l’estiu festivaler a la Costa Brava, ahir va arrencar a Figueres (Alt Empordà) l’Acústica. La 16a edició del consolidat certamen, que envaeix durant quatre dies –fins diumenge– el centre urbà de la localitat empordanesa amb quatre escenaris, reuneix com a reclam noms ja rodats del panorama musical català, com Manel, Els Amics de les Arts, Blaumut, La Iaia i Txarango, entre altres.ç

Però la cita musical de Figueres, que en l’última edició va comptar amb més de 100.000 espectadors, manté la seva aposta pels artistes emergents –com Maria Arnal i Marcel Bagès o Ramon Mirabet– i pels molt molt emergents, com Lakaste, guanyadora del concurs musical Sona9. També pels nous sons, com els de la catalana Bad Gyal, l’autodenominada reina del dancehall, i el raper madrileny sorgit del col·lectiu Agorazein C. Tangana, que va arrasar a Youtube amb Antes de morirme, un tema en el qual col·labora Rosalía, que és precisament l’artista que, juntament amb Refree, va inaugurar ahir el certamen empordanès.

La maduresa de Bebe

En el cartell destaca l’actuació (demà, dissabte) de Bebe, que és un dels pocs noms aliens al panorama català musical que actuaran a Figueres. L’artista extremenya va publicar el 2015 el seu quart disc, 'Cambio de piel', el seu àlbum més madur i positiu. «Tenia molt a veure amb tot el que estava passant a la meva vida, tenia ganes de fer cançons molt més obertes que en els discos anteriors», explica Bebe. La maternitat la va fer girar, evolucionar i «veure les coses des d’una altra perspectiva, molt més positiva». «La lectura de les cançons és molt més alegre», afegeix. Una etapa més –«m’agrada fer anys»– i que viu sense mirar enrere: «Amb totes les seves conseqüències, els errors, els encerts i totes les coses que un va vivint formen part de tu, de la teva vida, i et fan ser el que ets. I m’agrada».

A la capital de l’Alt Empordà actuarà amb la seva banda i farà un repàs de cançons de tots els seus discos, donant prioritat a aquest últim. A la 'setlist' guarda un lloc especial per a aquells temes que «amb el temps, guanyen una rellevància molt més gran. És molt més emocionant i fort tocar-les», reconeix. Aquí hi ha 'Malo', 'Con mis manos' o 'Siempre me quedará', entre altres.

Notícies relacionades

Sobre la seva imatge rebel d’aquella època comenta: «Aquesta irreverència de llavors la demana l’edat». «Ara vull un moment més temperat, encara que això no significa que una no tingui per dins moltes coses més que quan era jove», reivindica.

Aquesta sobrietat es nota en el directe i en les seves lletres. «He evolucionat en la manera de veure les coses», diu. També ha canviat la gent que la segueix, i això és lògic, normal, exposa Bebe. «El públic no és el mateix en absolut. A mi també em passa que no tots els discos dels artistes preferits que segueixo m’agraden». El que sí que comparteix el públic d’abans i d’ara és que és «molt variat». «Em puc trobar mares, àvies, fills, nets, punks, heavies, i això ho fa bastant emocionant i bonic», detalla. A l’octubre viatjarà a Amèrica Llatina per «compondre, fer cançons... ¡el disc ja vindrà més endavant!» Això serà una altra etapa de la maduresa de Bebe.