CONCERT DE LA VEU DE 'WANT TO WANT ME'

Jason Derulo, a la muntanya russa

El cantant i ballarí de Florida porta els seus voluptuosos èxits pop al tancament del Festival de Cap Roig

zentauroepp39751283 chelmsford  england   august 20   editorial use only jason d170821194315

zentauroepp39751283 chelmsford england august 20 editorial use only jason d170821194315 / Samir Hussein

3
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

El Festival de Cap Roig tanca edició apuntant a les franges de públic juvenils amb una rutilant estrella vinguda de l’altra banda de l’Atlàntic. Jason Derulo, cantant, compositor i ballarí associat a hits com Want to want me o Talk dirty –entre l’efervescència pop, la cirurgia electrònica i el tacte urbà del hip-hop i el r’n’b–, oferirà avui (22.00 hores) un dels seus tres únics xous d’aquest mes a Europa.

Una visita llampec, enmig dels preparatius del que serà el seu pròxim disc, el cinquè. «Encara no puc dir quan es publicarà, hi estem treballant», respon breument Derulo a aquest diari per telèfon des de Los Angeles. Després de l’ovacionat Everything is 4, llançat fa poc més de dos anys, el nou treball, titulat 777, oferirà tres blocs temàtics de set cançons, 21 en total, per tant. Una d’elles, la molt libidinosa Swalla (de swallow, empassar-se), ja està a la xarxa des de fa mesos.

En aquesta cançó –un duet amb Nicki Minaj i Ty Dolla Sign situat a la zona alta dels hit parades mundials– apareix un Jason Derulo una mica diferent del d’altres èxits, al galop d’un ritme voluptuós amb ancestres tropicals. I no és trap ni reggaeton. «Els meus pares van venir d’Haití i allà hi ha un gènere popular, el kompa, que vaig escoltar molt en la meva infància i forma part del meu bagatge. Swalla és una clara mostra d’aquella influència; té aquell sabor del kompa, un gènere que s’expressa tant en una forma dance com en cançons d’amor; és un sentiment», explica Derulo, el nom real del qual és Jason Joel Desrouleaux.

D’HAITÍ A MICHAEL JACKSON / Ell ja va néixer als Estats Units, a Miami, fa 27 anys, i aquell ritme antillà es va fondre en el seu fil musical quotidià amb músiques més globals, incloent-hi icones com Michael Jackson o Prince, la influència dels quals és possible detectar en els seus artefactes pop amb arrels negres. «Absolutament. Michael va ser una de les raons per les quals vaig començar a ballar», apunta. Compositor precoç, consta que la seva primera cançó, que mai ha arribat a gravar, la va escriure als 8 anys, ¿és així? «Sí, es titulava Crush on you. És una cançó d’amor que vaig dedicar a una noia de la meva classe que es deia Amy», recorda. «Vaig voler fer-li un regal i com que no tenia diners se’m va acudir compondre una cançó i dedicar-l’hi».

Anys després es va matricular en una escola de cant i ball. «Em vaig amarar de tots els tipus de música que existeixen en una ciutat tan multicultural com Miami». En èxits com Watcha sayTrumpets The other side, hi ha una certa amplitud de registres entre el r’n’b romàntic a vegades pujat de to i el dance pop més invasiu.

Notícies relacionades

Molts duets: Snoop Dogg, Pitbull, la britànica Pixie Lott… Derulo desitja cobrir molts fronts. «La meva intenció és mantenir-me molt temps en aquesta professió, obrir tendències i fer moltes coses a la vegada: cantar, compondre, actuar, cuidar l’espectacle».

El desembre passat va passar pel Palau Sant Jordi per actuar a la gala Los 40 Music Awards («una gran festa, sempre és divertit veure que la gent es torna boja»), i ara ve a Europa per oferir un concert al Regne Unit, un altre a l’Starlite marbellí i el de Cap Roig. Acaba d’anunciar gira per aquest continent per al març, i per ara no contempla dates a Espanya. Ocasió, doncs, per caçar una figura poc vista als nostres escenaris i de singladura vertiginosa: Derulo anuncia «un concert que serà com pujar a una muntanya russa, molt intens i amb molts canvis de ritme».