ENTREVISTA

Guy Ritchie: "A 'Rey Arturo' he volgut donar gràcia a la cosa"

El director estrena 'Rey Arturo: la leyenda de Excalibur', amb Charlie Hunnam com a protagonista

zentauroepp39602534 icult guy ritchie en el rodaje de  rey arturo170810105334

zentauroepp39602534 icult guy ritchie en el rodaje de rey arturo170810105334

3
Es llegeix en minuts
Paz Mata
Paz Mata

Periodista.

ver +

Fantasia, espectacle, elaborades escenes d’acció i grans efectes especials. Guy Ritchie ha passat de romanticismes, misticismes, ocultismes i aspectes sobrenaturals per donar al món artúric un toc més simple, contemporani i visceral a 'Rey Arturo: La leyenda de Excalibur'.

-¿D’on li ve el seu interès per la llegenda del rei Artús?

-A l’escola n’havia sentit a parlar, però va ser quan vaig veure 'Excalibur' al cine que es va despertar el meu interès. Era molt jove i recordo que tots els cavallers es cridaven els uns als altres i portaven aquelles impressionants i brillants armadures. Era tot bastant exagerat, però em va impactar perquè em semblaven tots genials. Al final no vaig entendre gaire la història, però igualment em va encantar.

-¿Què té aquesta llegenda que segueix interessant tant?

-Crec que el que atrau és la mitologia i l’ambigüitat de l’essència de la història. La llegenda és molt extensa i té diferents components. Al meu parer, a la pel·lícula de John Boorman hi havia massa personatges i també molta narrativa, sobretot a la segona part. Vaig pensar a diluir una mica els personatges i donar-hi un toc més fresc i original.

-¿El missatge de la seva pel·lícula és que tots portem un rei a dins?

-Sí. No és la història d’un rei que governa una nació, sinó la història d’un home que es governa a si mateix. És el viatge interior d’algú que busca la llibertat de pensament, ser independent i no deixar-se portar per les influències externes.

-Vostè no sembla deixar-se influenciar, aquí el toc Guy Ritchie és obvi.

-Em surt quan m’avorreix el que estic fent i em pregunto què puc fer per donar una mica de gràcia a la cosa. Pregunto al meu equip, dono idees, escolto els suggeriments d’ells, i si veiem que pot funcionar, hi fem un canvi. El secret és tenir la ment oberta i provar coses noves.

-¿Què va veure en Charlie Hunnam que el convencés per ser el seu rei Artús?

-Charlie es va autocoronar. Jo tenia altres actors pensats i no coneixia el seu treball. Però ell va insistir tant al seu agent perquè li aconseguís una prova que no m’hi vaig poder resistir, fins i tot es va pagar el viatge des de Los Angeles per parlar amb mi. El cert és que davant la càmera va deixar la resta dels aspirants fora de joc. Charlie és un actor que s’hi esforça, és molt tècnic i arriba sempre molt preparat a la feina. Ens vam entendre molt bé i va ser un autèntic descobriment per a mi. Sense mencionar que el tio és un guaperes i té un gran magnetisme. La prova és que, quan anem pel carrer junts, la gent s’arremolina al seu voltant i a mi m’ignora del tot.

-Vostè fa un 'cameo' a la pel·lícula, ¿anava curt d’extres?

-Doncs sí, aquesta és la raó. No és la primera vegada que ho faig. De fet, també surt gent del meu equip, com el tècnic de so, el director de fotografia, l’assistent de direcció i així fins que completo el repartiment d’extres. Quan em quedo sense personal, m’hi poso jo, quin remei.

Notícies relacionades

-¿El veurem en el pròxim 'Sherlock Holmes'?

-No sé per què no s’ha fet encara. Tots els que van intervenir en les dues primeres entregues en volen fer una tercera. No deixem de parlar-ne i sempre els dic que hi estic disposat. L’haurem de fer si no volem rebentar amb tanta espera. Ja estem de nou mesos i s’ha de donar a llum.