ANUL·LACIÓ DEL CONSTITUCIONAL

La Generalitat recorrerà contra la suspensió del cànon digital a justícia europea

El conseller de Cultura, Lluís Puig, assegura que el Govern ja pensa en un nou impost que "mantindrà l'esperit" del suspès

1
Es llegeix en minuts

El Govern català recorrerà l'anul·lació del Tribunal Constitucional de l'impost que la Generalitat cobrava a les operadores d'internetTribunal ConstitucionalGeneralitat  al tribunal de justícia de la UE a Luxemburg. Així ho ha anunciat el conseller de Cultura, Lluís Puig, en una entrevista a l'ACN. El titular de Cultura ha qualificat l'anul·lació del Constitucional de la taxa -que servia per finançar el sector audiovisual català- com "un atac total, frontal i sense cap mena de vergonya".

Així mateix, ha ressaltat que ja estan pensant en una taxa que també recaurà sobre les operadores d'internet i "mantindrà l'esperit" de l'anterior impost. No obstant, ha assegurat que es modificarà "el que encara pugui generar algun tipus de dubte".

Notícies relacionades

L'anul·lació del TC de l'impost de l'audiovisual ha generat un gran rebuig i indignació del sector cultural catalàL'anul·lació del TC de l'impost de l'audiovisual  i més en concret del cine. L'impost s'aplicava a les companyies operadores de serveis de comunicacions electròniques, amb una quota fixa de 0,25 euros al mes per cada contracte de connexió subscrit al territori de Catalunya i la Generalitat esperava una recaptació de 20,5 milions d'euros a l'any. El Govern espanyol va recórrer la taxa per entendre que se solapava amb l'IVA i que suposava una doble càrrega impositiva. Un argument que ha tornat a negar el conseller: "Una cosa és l'IVA, que no té res a veure amb el gravamen d'aquest impost".

Puig ha assenyalat que, dels 12 magistrats del TC, cinc van indicar en la seva conclusió que no s'hauria d'haver admès a tràmit el recurs. "Si cinc magistrats diuen això és que aquí està fallant alguna cosa", ha afegit. El titular de Cultura ha argumentat que és un impost que s'està aplicant en diferents països de la Unió Europea i ha emfatitzat que no hi ha hagut cap ciutadà de Catalunya que s'hagi queixat per aquest impost.