AUTOR de la saga 'La nit dels morts vivents'

Mor el creador del cine de zombis George A. Romero

El pare del terror modern va morir als 77 anys a causa d'"una curta però agressiva batalla contra el càncer de pulmó", va comunicar el seu productor

Ha mort als 77 anys a causa d’una curta però agressiva batalla contra el càncer de pulmó. / TONY GENTILE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El cineasta novaiorquès George A. Romero, mestre del terror de sèrie B i pare de les pel·lícules de zombis gràcies a la creació de la saga La nit dels morts vivents, va morir ahir als 77 anys, a causa d’un càncer, segons va comunicar Peter Grunwald, productor del cineasta, a través d’un comunicat dirigit al diari Los Angeles Times.

    

Grunwald va explicar que Romero va morir mentre dormia després d’una «curta però agressiva batalla contra el càncer de pulmó». Va afegir que el llegendari realitzador va morir mentre escoltava la banda sonora d’una de les seves pel·lícules favorites, El hombre tranquilo, acompanyat per la seva dona, Suzanne Desrocher, i la seva filla, Tina.

    

Romero, nascut el 1940 a Nova York, va ser qui va donar origen al gènere zombi com a coguionista i director de La nit dels morts vivents (1968), una obra gairebé documental en blanc i negre que va influir de manera decisiva en el posterior cine d’aquest gènere.

    

Rodada a Pittsburgh amb un pressupost de 114.000 dòlars, aquest film es va convertir en un clàssic de culte amb el pas dels anys, especialment pel seu missatge contra el capitalisme durant l’era de la contracultura.

    

Romero va rodar les seqüeles Zombi (1978), El dia dels morts (1985), La tierra de los muertos vivientes (2005), Diario de los muertos (2007) i La resistencia de los muertos (2010).

Notícies relacionades

    

El Festival de Sitges va coronar el 2007 Romero com el pare del terror modern. El realitzador va tornar aquell any al festival on va presentar el 1985 El dia dels morts per rebre el gran premi honorífic per la seva trajectòria. 

Temes:

Obituaris Cine