COMMOCIÓ A MADRID

Green Day, sobre la mort de l'acròbata: "Si ho haguéssim sabut, probablement no hauríem actuat"

El líder de la banda, Billie Joe Armstrong, afirma que es van assabentar de l'accident mortal de Pedro Aunión després del seu concert al Mad Cool

jgarcia39217705 gra625  madrid  07 07 2017   el cantante y guitarrista de la170709141242

jgarcia39217705 gra625 madrid 07 07 2017 el cantante y guitarrista de la170709141242 / Kiko Huesca

3
Es llegeix en minuts

El cantant de Green Day, Billie Joe Armstrong, ha afirmat aquest diumenge, en un comunicat publicat al seu compte oficial d'Instagram i al de Facebook del grup, que es van assabentar de la tràgica mort de l'acròbata Pedro Aunión al festival Mad CoolPedro AuniónMad Cool després de baixar de l'escenari: "Si ho haguéssim sabut abans de la nostra actuació, el més probable és que no hauríem actuat. No som persones sense cor", ha afirmat el músic nord-americà en resposta a les veus que qüestionaven per què no havien cancel·lat el concert després de la mort d'Aunión. 

Green Day va actuar al Mad Cool 45 minuts després del fatal accident que va causar la mort a Pedro Aunión, que va caure al buit des d'una altura de 30 metres mentre feia una 'performance' dins d'una caixa de metacrilat hissada per una grua. "Green Day no va saber el que havia passat fins després d'acabar l'actuació. Ni tan sols sabíem que hi havia una 'performance' d'acrobàcies. Aquests festivals són gegantins", afirma Armstrong.  

El cantant relata que el grup estava "escalfant" al 'backstage', situat a "mitja milla" de l'escenari principal, quan 15 minuts abans de l'actuació, les "autoritats locals" van avisar que havien d'esperar per "algun problema de seguretat, un fet habitual i un procediment en qualsevol espectacle. Vam esperar com ens van indicar. Tot i així, no teníem ni idea que hi havia hagut un accident. Ens van donar l'OK. Vam saltar a les nostres furgonetes i ens vam dirigir a l'escenari principal", explica Armstrong.

"NO ENS HO CRÈIEM"

Va ser després de l'actuació, de dues hores i mitja, ja de tornada al 'backstage', quan la direcció del festival va informar el grup del fatal accident d'Aunión. "No ens ho crèiem. No sé per què les autoritats van decidir no dir-nos res abans del concert. No ens havia passat una cosa així en els 30 anys que fa que actuem. Si haguéssim sabut el que havia passat abans de sortir, el més probable és que no hauríem tocat. No som gent sense cor. La seguretat i el benestar de tothom durant els nostres concerts són el primer", afirma el músic.

El líder de Green Day acaba el comunicat amb unes paraules d'afecte per l'acròbata: "El que li va passar a Pedro és impensable. Una vegada més, tenim el cor trencat pels seus amics i familiars". El missatge a les xarxes socials va acompanyat d'una imatge corresponent al minut de silenci que es va guardar dissabte al Mad Cool, i en què es veu una pantalla amb el missatge: "En memòria del nostre company Pedro, et recordarem sempre".

MINUT DE SILENCI

EFE / KIKO HUESCA

Un moment del minut de silenci en homenatge a l'acròbata mort, Pedro Aunión.

El festival va rebre una allau de crítiques per no haver cancel·lat els concerts de divendres a la nit. Dissabte, tots els concerts es van aturar a les 22.45 hores per rendir homenatge a Aunión. A la mateixa hora a què l'artista va patir l'accident mortal, Manic Street Preachers, Dinosaur Jr. i Full van deixar de tocar i va començar a sonar 'Purple rain', de Prince, cançó que acompanyava la coreografia d'Aunión.

Notícies relacionades

A la tarda, unes 40 persones es van concentrar davant les portes de la Caja Mágica de Madrid per "honrar la vida" d'Aunión, i reclamar més prevenció en riscos laborals. David García Aristegui, de la Unió Estatal de Sindicats de Músics, Intèrprets i Compositors, va assenyalar, respecte a la reacció per part de l'organització del festival, que quan hi ha un accident s'ha d'informar "amb una mica més de diligència i transparència. "Les coses s'haurien pogut fer d'una altra manera". 

AP / PAUL WHITE

Protestes a les portes de la Caja Mágica, dissabte a la tarda.

"No s'estan fent els deures en prevenció de riscos laborals", va dir. Per un altre costat, alguns treballadors del Mad Cool han difós un comunicat a les xarxes socials en què critiquen les seves condicions laborals.