COMMOCIÓ A MADRID

Mor un acròbata al caure al buit en el festival Mad Cool

Polèmica per la decisió de la direcció del certamen de mantenir els concerts previstos

Mor un acròbata al caure al buit en el festival Mad Cool

Kiko Huesca (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Un acròbata que participava en un espectacle d'entreteniment del festival Mad Cool de Madrid ha mort aquesta nit després de caure al buit des d'una altura de més de 20 metres. L'acròbata, d'uns 30 anys, ha sigut atès al lloc dels fets. Durant 45 minuts, els equips d'emergència han intentant reanimar-lo però finalment només han pogut confirmar la seva mort.

Els fets han tingut lloc aquest divendres cap a les 22.55 hores, quan l'home participava en una 'performance' a l'escenari principal del festival, durant l'intermedi entre els concerts d'Alt-J i Green Day. L'acròbata, que feia l'exercici en solitari, s'havia introduït en una urna de metacrilat que ha sigut hissada per una grua fins a una altura superior a 20 metres. Estava subjecte a un arnès a l'altura del maluc que, per causes que són investigades, s'ha trencat o desprès.

DESCONCERT ENTRE EL PÚBLIC

El públic que abarrotava la Caja Mágica en espera de l'inici del concert Green Day, previst per a les 23.30 hores, ha sigut testimoni de la caiguda al buit de l'artista.  Un accident que ha causat un gran impacte i desconcert entre els congregats. "Hi ha hagut moltíssim desconcert i inicialment la gent s'ha pensat que era part de l'espectacle", ha explicat una assistent al festival. "Era a l'interior d'una gàbia, ballant al ritme del tema de Prince 'Purple rain', quan s'ha despenjat i a caigut a terra", ha afegit.

Notícies relacionades

La polèmica s'ha incrementat davant l'actitud de l'organització del festival, que no ha informat de manera immediata sobre els fets a un públic espantat que esperava al peu de l'escenari. La decisió de la direcció de mantenir els concerts previstos -a les 00.00 ha començat el concert de Green Day- ha incrementat el malestar, que s'ha fet evident a les xarxes. 

L'organització del festival Mad Cool ha sortit al pas de les crítiques aquesta matinada. En un comunicat, ha lamentat "el terrible accident que ha patit el ballarí aeri durant la segona jornada del festival" i ha explicat la decisió de continuar amb el programa "per raons de seguretat", davant un aforament de 45.000 persones que omplien el recinte. Així mateix, han avançat que durant la jornada d'aquest dissabte -l'última del festival- es rendirà un sentit homenatge a l'artista que ha mort.