COMMOCIÓ A MADRID

Allau de crítiques al Mad Cool per no cancel·lar els concerts després de la mort d'un acròbata

El festival argumenta que va continuar amb la programació prevista "per raons de seguretat"

jgarcia39217131 gra606 madrid 07 07 2017 una chica se lamenta del accide170708131430 / Kiko Huesca

jgarcia39217131 gra606  madrid  07 07 2017   una chica se lamenta del accide170708131430
L’artista es va precipitar al buit des d’una altura de 30 metres.

/

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El festival Mad Cool, que se celebra aquests dies a Madrid, està rebent una allau de crítiques per no haver cancel·lat els concerts de divendres a la nit després de la mort d'un acròbata en el descans entre les actuacions dels grups Alt-J i Green Day. Més de quatre hores després del tràgic succés, l'organització emetia un comunicat en què lamentava "el terrible accident", però deia que havia continuat amb la programació "per raons de seguretat".

L'accident va tenir lloc aquest divendres cap a les 22.55 hores. L'acròbata Pedro Aunión Monroy, de 41 anys, participava en una 'performance' a l'escenari principal del festival. S'havia introduït en solitari en una urna de metacrilat que va ser hissada per una grua fins a una altura superior a 20 metres. Estava subjectat a un arnès a l'altura del maluc que, per causes que són investigades, es va trencar o es va desprendre.

El públic que abarrotava la Caja Mágica en espera de l'inici del concert de Green Day, previst per a les 23.30 hores, va ser testimoni de la caiguda al buit de l'artista. El mateix públic que, amb el pas de les hores, va clamar a través de les xarxes socials contra la decisió del festival de mantenir la programació prevista.

EFE / KIKO HUESCA

Un moment de l'actuació de Green Day al Mad Cool.

Amb mitja hora de retard, Green Day va sortir a l'escenari i va actuar. Al seu compte de Twitter van assegurar que es van assabentar de l'accident després del concert. "Acabem de baixar de l'escenari amb notícies desagradables. Un artista molt valent anomenat Pedro ha perdut la vida aquesta nit en un tràgic accident", deien.

La següent banda que havia d'actuar, Slowdive, sí que va decidir, en canvi, cancel·lar el seu concert. "Creiem que no és apropiat tocar", van apuntar a Twitter.

Notícies relacionades

En el seu comunicat, la direcció del festival també va expressar el condol a la família de Pedro Aunión Monroy i anunciava que en la jornada d'aquest dissabte rendiria "un sentit homenatge".

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, es va solidaritzar a través de les xarxes socials amb la família, amics i companys de l'acròbata mort.