Alejandro Sanz uneix el pop espanyol en un macroconcert

Més de 50.000 persones vibren al Vicente Calderón amb una gran varietat de duets

La plana major del pop espanyol s’ha unit a un dels seus pilars incontestables, Alejandro Sanz. / EFE

La plana major del pop espanyol s’ha unit a un dels seus pilars incontestables, Alejandro Sanz.
GRA305. MADRID, 24/06/2017.- El músico Alejandro Sanz (d) durante el concierto ofrecido esta noche en el estadio Vicente Calderón, en Madrid, con el que revive las canciones de uno de los discos más populares de su carrera, Más, de cuya publicación se cumplen 20 años. EFE/Luca Piergiovanni

/

2
Es llegeix en minuts

La plana major del pop espanyol va unir les seves veus dissabte a la nit davant un dels seus pilars incontestables, Alejandro Sanz, i davant el disc més venut del país, "Más" (1997), el que incorpora la cançó 'Corazón partío'. Van ser dues hores i mitja de concert, més de 25 cançons i gairebé tants artistes, com Juan Luis Guerra, Juanes, Pablo Alborán, Malú, Manuel Carrasco, Laura Pausini o Miguel Bosé, tots ells congregats a l'estadi Vicente Calderón davant les més de 50.000 persones que van esgotar l'aforament en mitja hora.

"El meu nom és Alejandro Sanz, vaig néixer a Madrid i em vaig criar a mig món, no tenia millor pla per avui que estar els pròxims 20 anys cantant-los a vostès", va dir en les seves primeres paraules al públic d'un concert que va començar a plantejar-se fa un any.

El cantant va haver de lidiar amb un llarg retard, problemes en la retransmissió de l'esdeveniment per 'streaming', en els accessos per entrades falses o duplicades i amb una realització mal dissenyada per a un espectacle molt complex. A més d'unir tantes estrelles, va fer pujar a l'escenari una banda amb gairebé dues desenes de músics, els del seu grup actual i els que van passejar "Más" fa dues dècades.

Problemes de so

Dani Martín va ser el primer dels cantants que el va acompanyar i el seu micròfon no va voler funcionar degudament quan va obrir foc amb "Hoy que no estás". Per aquest ordre, van passar Pablo López ("Aquello que me diste"), Laura Pausini ("La fuerza del corazón), Antonio Carmona ("Para que tú no llores"), Juanes ("Quisiera ser"), Malú ("Aprendiz, en versión soul) i Miguel Poveda ("Siempre es de noche).

Pastora Soler va reprendre els flamants duets amb "Si hay Dios", per donar pas després a Pablo Alborán. Junts van cantar amb sabor andalús "El alma al aire", "Regálame la silla donde te esperé" i "Hoy llueve, hoy duele".

"Som una manada diferent", va declarar Sanz, abans de rebre Miguel Bosé ("Me iré") i Vicente Amigo, amb la seva guitarra que el va tornar a acompanyar, com fa 20 anys, per aportar flamenc als aires llatins del seu "Corazón partío", de les més corejades. Amb India Martínez va interpretar "Amiga mía", que va estar entre el millor de les col·laboracions, i amb Vanesa Martín "Tu eres una necesidad", actuació proveïda fins i tot de rajos de foc.

Notícies relacionades

Juan Luis Guerra es va fer càrrec de "Desde cuándo", Jesse & Joy de "Yo no soy una de esas" i Niña Pastori de "Cuando nadie me ve" i "Cai", en una bellísima i emotiva interpretació al piano, mentre que a "Y, ¿si fuera ella?" va recórrer a la dúctil veu de David Bisbal i a la de  Manuel Carrasco per a "Ese último momento".

A soles ja davant el timó, Sanz va regalar "Yo te traigo... 20 años", "¿Lo ves?", "No es lo mismo" i, com a rematada, "Pisando fuerte", entre un mar de confeti i focs artificials.