On Catalunya

CRÒNICA

L'OBC entusiasma a la Barceloneta

El popular concert dirigit aquesta vegada per Josep Vicent ha aplegat 14.000 persones a la platja de Sant Sebastià

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) ha acostat la música simfònica a un públic molt variat en el seu tradicional concert a la platja de la Barceloneta celebrat aquest dimecres a la nit davant 14.000 persones, segons la Guàrdia Portuària. 

Els músics de la  OBC, ben compenetrats i atents a les precises directrius de Josep Vicent, han captat l'atenció dels espectadors just abans que es pongués el sol. Ha sigut llavors quan han sonat els primers compassos del concert, amb la fanfàrria de metalls de la vivaç 'Obertura festiva' de Dimitri Xostakóvitx. L'alegre peça creada el 1954 per commemorar el 37è aniversari de la Revolució d'Octubre ha entusiasmat el variat públic i els ha preparat per a un menú musical format per obres molt conegudes del repertori.

PÍCNIC CRESPUSCULAR

Molts venien preparats per a la vetllada, amb tovalloles i avituallament divers per disfrutar de pícnic nocturn amb so de luxe. Es veien bastants grups d'amics i també hi havia famílies que han sortit a disfrutar junts d'una nit màgica. Pel passeig molts turistes despistats també han al·lucinat amb l'espectacle que està sufragat amb diners de la taxa que els visitants deixen a la ciutat.    

Notícies relacionades

'El cant dels ocells', una obra tradicional que el violoncel·lista i compositor Pau Casals va convertir en símbol de la pau ha emocionat més d'un, amb José Mor com a solista. I la selecció de passatges de 'Romeu i Julieta' de Serguei Prokófiev ha invitat a somiar i reviure el drama dels amants de Verona.

El 'Bolero' de Maurice Ravel, amb la seva melodia repetitiva i hipnòtica que Vicent ha animat a disfrutar com "una meditació col·lectiva per la pau", ha acomiadat sobre el programa un concert que ha passat amb molt bona nota la seva quarta edició. En els bisos finals hi ha hagut des de 'Space Odity', de David Bowie fins a la sardana 'Camperola', d'Eduard Toldrà. Tradició i modernitat.