UNA PEL·LÍCULA MOLT ESPERADA

Ryan Gosling es vesteix de 'Blade runner' a Barcelona

L'actor promociona la revisió del clàssic futurista en un acte per a distribuïdors en companyia de Denis Villeneuve, Ana de Armas i Sylvia Hoeks

Ryan Gosling es vesteix de 'Blade runner' a Barcelona

MANU FERNANDEZ

2
Es llegeix en minuts
JULIÁN GARCÍA / BARCELONA

Mesurant les paraules com si li fes por revelar un secret d'estat, Ryan Gosling va donar algunes pistes de la que, probablement, és la pel·lícula més esperada d'aquest any, 'Blade runner 2049', enigmàtica continuació del clàssic futurista de culte dirigit per Ridley Scott el 1982. "Les coses han empitjorat, els personatges estan més aïllats i l'entorn és encara més tòxic", ha revelat l'actor, premeditadament misteriós, aquest matí al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, on s'ha presentat la pel·lícula a distribuïdors i exhibidors en el marc de la fira professional CineEurope.

Vestit de manera informal, amb jaqueta texana, pantalons negres, sabates gastades i samarreta de les llegendàries Trans-AMA Sèries de motocròs nord-americanes, Gosling va fer cara de Gosling i va destapar pocs secrets. En qualsevol cas, i a falta de poc més de tres mesos per a l'estrena, la legió de fans del clàssic distòpic de Scott reben qualsevol nou detall de 'Blade runner 2049' amb candeletes, per nimi que sigui. La militància està tensa, perquè malgrat un tràiler, presentat a principis de maig, força prometedor, i la sòlida garantia que ofereix el seu director, Denis Villeneuve ('La llegada', 'Sicari'), no sap bé què esperar d'aquesta revisió, donat el caràcter icònic, referencial i gairebé llegendari de l'original.

Fins ara, se sap poc de la trama, menys que estarà ambientada 30 anys després d'aquell històric novembre del 2019, i que Gosling interpretarà un 'blade runner' que haurà de trobar i demanar ajuda al desaparegut Rick Deckard (Harrison Ford) per salvar el món del caos, o una cosa semblant.

"La pel·lícula segueix la narrativa de l'original, que deixava bastantes portes obertes", ha dit Gosling en declaracions a Efe. "La investigació portarà que em faci moltes preguntes, algunes de relacionades amb la meva pròpia identitat, tal com passava a la primera part". I fins aquí va poder llegir el protagonista de 'Drive' i 'La la land'.

Gosling ha visitat Barcelona en companyia de Villeneuve i de dues de les actrius del seu excel·lent repartiment, Ana de Armas i Sylvia Hoeks. "Serà una pel·lícula negra i detectivesca, amb un aire més fosc fins i tot que en l'original, perquè les coses han anat pitjor en tots aquests anys, amb un ecosistema en col·lapse total. En l'actualitat vivim en un món amb molta foscor, un món en què sembla que no hi ha esperança, i la pel·lícula és una extensió d'aquesta realitat", ha explicat Villeneuve, també preocupat per parlar de forma ajustada.

El director, tot un valent donat el material sensible que té entre mans, ha admès els riscos de la seva missió. "Tinc poques possibilitats d'èxit, perquè ningú va a veure la pel·lícula pel que és en si mateixa, sinó en comparació amb l'original". En qualsevol cas, no sembla preocupat: "He pogut crear la pel·lícula amb llibertat total, sense intentar agradar a ningú. I si l'he fet, ha sigut, per sobre de tot, pel meu amor a la primera pel·lícula".

MÀ DRETA DE JARED LETO

Notícies relacionades

"No puc dir res de l'argument. Només puc dir que és una història dramàtica i bonica, que provoca la mateixa sensació d'ofec que el primer 'Blade runner", ha reconegut Sylvia Hoeks, que interpreta la mà dreta del carismàtic fabricant de replicants Neander Wallace (Jared Leto). ¿Potser és ella mateixa un replicant? Ana de Armas, per la seva banda, és "l'amant i la millor amiga" de Gosling, "a qui recolza en la seva investigació i anima a seguir perseguint el que està perseguint". Més ombres que llums.

Escrita per Hampton Fancher (autor del llibret de la cinta original amb David Peoples) i per Michael Green ('Logan', 'Alien: Covenant'), 'Blade runner 2049' s'estrenarà el 6 d'octubre.