Yoko Ono serà reconeguda com a coautora d''Imagine'

La viuda de Lennon apareixerà als crèdits oficials de la cançó, amb una entrevista amb el músic que li reconeixia el mèrit com a prova

 

 

1
Es llegeix en minuts

La viuda de John LennonYoko Ono, serà reconeguda com coautora de la cançó 'Imagine', segons va anunciar el director de l'Associació Nacional d'Editors de Música (NMPA) dels EUA a la gala anual de l'entitat, dimecres a la nit. L'autoria de l'emblemàtica cançó passarà a ser de Lennon-Ono, utilitzant com a argument una entrevista al músic del 1980 en què reconeixia la inspiració de l'artista en la composició del tema.

Segons informa la revista 'Variety', Yoko Ono i Sean Ono Lennon van rebre el premi Cançó del Segle a la gala. Durant l'entrega per part del director de la NMPA, David Israelite, es va reproduir una gravació del 1980 en què John Lennon opinava que els crèdits de la cançó haurien d'incloure el nom de la seva dona. Israelite va anunciar que, d'acord amb els desitjos de Lennon, el nom de Yoko Ono seria incorporat com a coautora, un procés que ja s'ha posat en marxa.

David Israelite va reconèixer que el canvi pot enfrontar-se a crítiques, perquè implicarà que la cançó trigarà molts més anys a passar a domini públic (als EUA, una composició passa a estar lliure de drets 70 anys després de la mort del seu autor, així que en lloc de fer-ho el 2048 s'hi haurien d'afegir almenys 40 anys més... ja que el termini començaria a comptar a partir del moment de la mort de Yoko Ono (que ja ha complert 84 anys). Tant la MPA com Dowtown Music Publishing, administradora de les creacions en solitari de Lennon, estan d'acord en la iniciativa.

EL MASCLISME DE LENNON

Notícies relacionades

En la citada entrevista, difosa per la BBC, Lennon va confessar la seva actitud masclista a l'haver firmat com a únic autor d''Imagine'. “Hauria d'haver sigut registrada com una cançó de Lennon-Ono perquè hi ha molt a la peça -la lletra i el concepte- que ve de la Yoko. Però en aquells dies jo era una mica més egoista, una mica més 'mascle', i vaig ometre mencionar la seva contribució. Però va sortir de 'Grapefruit', un llibre d'ella".

Segons recorda el diari 'The Guardian', 'Grapefruit', un llibre de poesies, incloïa una sèrie de versos similars a l'enumeració de la cançó, tot i que alguns són més críptics, com per exemple 'Imagina un cap ple de mines de llapis / Imagina'n una de trencada'.