ÒBIT

Mor als 52 anys el director de teatre Moisès Maicas

El compromès creador va estrenar obres com 'Psicosi de les 4.48' i 'Peggy Pickit veu la cara de Déu'

fcasals38884103 icult moises maicas170614131739

fcasals38884103 icult moises maicas170614131739

1
Es llegeix en minuts
E.TORRAS / M, CERVERA / BARCELONA

El director de teatre català Moisès Maicas va morir aquest dimarts als 52 anys de forma inesperada. Innovador i compromès, nascut a Mataró, aquesta temporada va portar a escena obres com 'Psicosi de les 4.48', de Sarah Kane, i la recent 'Peggy Pickit veu la cara de Déu', escrita per Roland Schimmelpfennig i estrenada el febrer passat al Maldà.    

Maicas era fill del també director teatral Carles Maicas i juntament amb la traductora Anna Soler Horta va idear nombrosos muntatges. Va dirigir obres majoritàriament al circuit alternatiu i a teatres de petit format, tant de dramaturgs contemporanis (Philipp Löhle, Thomas Bernhard, Sarah Kane o Daniel Keene) com revisions de clàssics com 'Molt soroll per no res' i 'Shakespeare on the beat', la seva versió de 'Somni d'una nit d'estiu', o l'aclamat musical 'Shaking Shakespeare', que recentment es va veure al Teatre Municipal de Girona. 

Els muntatges d'aquest apassionat pel teatre també es van veure al Festival Grec i al Temporada Alta. Entre les seves obres més compromeses figuren 'Lampedusa beach', un text profètic de Lina Prosa sobre el drama dels migrants al Mediterrani que va estrenar al Teatre Akadèmia, i 'Les verges virtuals', una obra de Toni Cabré centrada en l'integrisme, la lectura dramatitzada del qual va dirigir a l'Espai Lliure aquesta temporada. 

Representants del teatre català han lamentat a les xarxes la seva prematura desaparició. "Estem totalment trasbalsats. Volem traslladar el nostre afecte a la seva família i amics", assenyalava a Twitter El Maldà. "Commoguts per la trista notícia de la mort de Moisés Maicas", deia Temporada Alta. 

 

El conseller de la Generalitat, Santi Vila, ha destacat que Maicas "havia fet grans coses i n'havia de fer moltes més". La seva mort, afegia, és "un cop per al món del teatre i de la cultura en general". 

Maicas tenia diversos projectes en marxa. Entre ells, un el mes vinent, 'Poemes de l'alquimista', en el marc del Festival Grec de Barcelona, una producció del Teatre Invisible. 

Notícies relacionades

Maicas és el tercer creador del món de l'espectacle que desapareix en pocs dies després de la mort dilluns de Miquel Gallardo, actor i titellaire, i de l'actor Francesc Luchetti, la setmana anterior.

 

Temes:

Obituaris Teatre