Dylan envia el seu discurs i ara ja pot cobrar el Nobel

El cantautor, que rebrà 800.000 euros pel guardó, ha entregat un text "extraordinari" i "eloqüent", segons l'Acadèmia Sueca

1
Es llegeix en minuts

Bob Dylan només li faltava fer arribar a l'Acadèmia Sueca, abans del 16 de juny, el seu discurs d'acceptació del premi Nobel de literatura 2016 per poder cobrar els 800.000 euros del prestigiós guardó que li va ser concedit el 13 d'octubre. Segons ha informat aquest dilluns AFP, el bard, de 76 anys, ha fet arribar el tradicional text exigit per rebre la dotació econòmica. 

Notícies relacionades

"El discurs és extraordinari i, com es podia esperar, eloqüent. Ara que el discurs ens ha arribat, l' 'aventura Dylan' s'acosta a la seva conclusió", ha comentat al seu blog la secretària permanent de l'Acadèmia Sueca Sara Danius, responsable de l'entrega. El discurs complet del cantautor es pot llegir a la pàgina web i al canal de Youtube de l'acadèmia que recorda que el cantant va assenyalar l'octubre passat en conversa telefònica, que "no era gens reticent a acceptar el Nobel".

Dylan, no obstant, s'ha fet pregar des del mateix moment en què es va fer pública la concessió del Nobel de literatura. No va participar personalment en la cerimònia d'entrega, el desembre passat. En representació seva hi va anar la cantant Patti Smith, que va cantar algun dels seus temes.