POLÈMICA

El Líban prohibeix l'estrena de 'Wonder Woman' perquè la seva actriu és israeliana

La pel·lícula està protagonitzada per Gal Gadot i el Govern de Beirut es troba formalment en guerra amb Israel

 

  / AP / CLAY ENOS

2
Es llegeix en minuts

Les autoritats del Líban han prohibit l'estrena de la pel·lícula 'Wonder Woman' perquè l'actriu principal, Gal Gadot, és israeliana, segons ha informat el diari local 'The Daily Star'.

La mesura ha sigut anunciada el mateix dia de l'estrena, després que el Ministeri d'Economia anunciés que s'estava revisant la possibilitat de prohibir la seva emissió en cines del país. El Líban es troba formalment en guerra amb Israel i ha portat a terme nombrosos boicots contra el país, a més de prohibir als seus ciutadans viatjar al país veí.

PREESTRENA EN UNA SALA

Una sala de Beirut, Grand Cinemes, va projectar la cinta dimecres a la nit en una sessió de preestrena abans que entrés en vigor el veto i per a la qual va rebre "una autorització prèvia" de la Seguretat Nacional, segons va dir el responsable de distribució d'aquest cine, Isaac Fahed, al diari 'L'Orient-Le Jour'.

Fahed va afirmar que la sala no tornarà a posar-la a les seves pantalles per "respecte" a les decisions de les autoritats libaneses, encara que va qüestionar la petició del veto que suposadament va partir de l'Oficina per al Boicot Àrab a Israel, que pertany a la Lliga Àrab.

"Volem explicacions. Si l'objectiu és desencoratjar els ciutadans israelians, s'hauria de prohibir la projecció del 10 al 15% de pel·lícules de Hollywood. Ens diuen que la prohibició emana de la Lliga Àrab, però 'Wonder Woman' està sent projectada a tots els països àrabs i ho serà fins i tot a Ramal·la i Nabulus", va comentar.

'Wonder Woman' s'estrena aquest dijous als Emirats Àrabs Units i el dia 23 arribarà als cines d'Egipte, únics països àrabs que la tenen en cartell, segons la web de la producció nord-americana.

Nou pel·lícules més en què actuava Gadot van ser projectades al Líban sense que les autoritats plantegin problemes, entre elles 'Batman v Superman', en què la israeliana interpretava el mateix paper de la Dona Meravella.

AMBAIXADORA DE L'ONU

Notícies relacionades

Nacions Unides va nomenar l'any passat el personatge de Wonder Woman com a ambaixadora honorífica en la lluita per la igualtat entre homes i dones, si bé va rescindir la seva decisió dos mesos després. La decisió de posar fi a la campanya va venir a donar la raó a les protestes 'on line' dels que sentien que la representació molt sexualitzada del personatge enviava el missatge equivocat a les nenes i a les dones.

"És alarmant que Nacions Unides considerin l'ús d'un personatge amb una imatge obertament sexualitzada en un moment en què les notícies principals als Estats Units i el món són sobre l'objectivació de dones i nenes", deia la petició, que va reunir més de 45.000 firmes.