ESTRENA A L'OCTUBRE

'Blade runner 2049': un vídeo reuneix les grans similituds amb l'original

La peça compara, en poc més de dos minuts, imatges del nou tràiler amb els seus equivalents en el clàssic de Ridley Scott

blade5

blade5

1
Es llegeix en minuts
JULIÁN GARCÍA / BARCELONA

L'estrena, dilluns passat, del tràiler oficial de 'Blade runner 2049' 'Blade runner 2049', l'esperada continuació del clàssic futurista de culte dirigit per Ridley Scott el 1982, va despertar l'entusiasme entre la seva gran legió de fans, a l'entendre que era capaç de rendir homenatge i alhora actualitzar  l'icònic llegat de l'original. Un tràiler, en fi, ple de suggerents imatges, evocadores de la geografia visual de 'Blade runner': l'edifici amb forma de piràmide com la Tyrell Corporation, l''spinner' volant al voltant d'un neó d'Atari, els plujosos paisatges urbans nocturns, l'enigmàtic personatge d'un Jared Leto a imatge i semblança del mateix Eldon Tyrell, la reaparició de Harrison Ford apuntant a càmera amb una pistola com ho feia Deckard 35 anys enrere, la música original de Vangelis revisada musculosament pel compositor islandès Jóhann Jóhannsson... 

Qui vulgui descobrir totes i cadascuna de les (moltes) semblances existents entre la seqüela dirigida per Denis Villeneuve i l'original del 1982, té a la seva disposició un vídeo que acaba de publicar la gran base de dades cinematogràfica IMDB. En poc més de dos minuts, exactament 2.17, la minuciosa peça compara imatges del nou tràiler amb els seus equivalents a la pel·lícula de Scott. El resultat: no hi ha fotograma que no estigui inspirat, d'una manera o un altre, en el clàssic distòpic. 

Notícies relacionades

Dirigida per Denis Villeneuve ('L'arribada') i escrita per Hampton Fancher (autor del llibret de la cinta original junt amb David Peoples) i per Michael Green ('Logan', 'Alien: Covenant'), la nova pel·lícula, que s'estrenarà el pròxim 6 d'octubre, està ambientada 30 anys després dels esdeveniments narrats a 'Blade runner', aquell novembre del 2019. Segons la sinopsi donada a conèixer fins ara, un nou 'blade runner', l'Oficial K del departament de policia de Los Angeles (Ryan Gosling), treu a la llum un secret ocult que té el potencial de conduir al caos el que queda de societat. Segons la sinopsi, K haurà de trobar i demanar ajuda a Deckard (Ford), antic 'blade runner' desaparegut des que va marxar, qui sap on, amb la replicant Rachael (Sean Young).

A més de Gosling, Ford i Leto, el repartiment compta amb Robin Wright, Ana de Armas, Dave Bautista, Barkhakd Abdi i Edward James Olmos, que torna –bona notícia–  al seu carismàtic paper de Gaff.