Les Luthiers, premi Princesa d'Astúries de comunicació i humanitats

Les Luthiers, premi Princesa d'Astúries de comunicació i humanitats

CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts

El grup musical i humorístic argentí Les Luthiers ha sigut guardonat amb el premi Princesa d'Astúries de comunicació i humanitats 2017. Aquest premi és el segon dels vuit guardons internacionals que convoca anualment la Fundació Princesa d'Astúries, i que aquest any arriba a la XXXVII edició. Creat el 1967, és un dels grups musicals més longeus i celebrats, únic en el seu gènere, que cultiva un humor irònic i culte. En l'actualitat el grup està format per Carlos López Puccio, Jorge Maronna, Marcos Mundstock i Carlos Núñez Cortés, membres fundadors. Entre els seus integrants desapareguts hi ha Gerardo Masana i especialment Daniel Ravinoch, líder de la formació i presentador en les seves actuacions. 

Notícies relacionades

El jurat, que llegirà la decisió a les 12.00 hores a l'Hotel de la Reconquista, està integrat per José Antonio Álvarez Gundín, Luis María Anson Oliart, Alberto Edgardo Barbieri, Juan Barja de Quiroga Losada, César Bona García, Adela Cortina Orts, Taciana Fisac Badell, Carlos Fitz-James Stuart Martínez de Irujo, duc d'Alba, Víctor García de la Concha, Santiago González Suárez, Carmen Iglesias Cano, comtessa de Gisbert, Emilio Lledó Íñigo, Emilio Morenatti Fernández, Benigno Pendás García, Fernando Rodríguez Lafuente, Diana Sorensen, José Antonio Vera Gil i Alberto Anaut González (secretari).

Un total de 28 candidatures de 12 nacionalitats optaven a aquest reconeixement. El premi està dotat amb una escultura de Joan Miró -símbol representatiu del guardó-, la quantitat en metàl·lic de 50.000 euros, un diploma i una insígnia.