NOVA TEMPORADA

Pluja d'estrelles a l'Auditori

Dudamel, Robert King, el Quartet Casals, Yuja Wang i Lang Lang destaquen en la programació del 2017-18

  / AP / RONALD ZAK

 
fcasals33426400 icult yuja wang160405191058
Concentració 8 Robert King, en un assaig amb The King’s Consort.
Quartet Casals.

/

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

L’Auditori apostarà per la qualitat la pròxima temporada. Això es tradueix en grans noms i iniciatives com la posada en marxa d’un nou cicle de 'lied'. Primeres espases de la clàssica actuaran al centre públic. El sol·licitat director veneçolà Gustavo Dudamel dirigirà la Filharmònica de Viena (un concert ja anunciat i venut en un 80%), el Quartet Casals oferirà la integral de quartets de Beethoven, el mestre Robert King recrearà la música que va sonar en la coronació de Jordi II i els pianistes xinesos més mediàtics, Yuja Wang i Lang Lang, es retrobaran amb el seu públic barceloní; ella, amb l’Orquestra de Cambra Europea, i ell, en solitari, amb un programa únicament espanyol, amb obres d’Álbéniz, Granados i Falla.

La programació comptarà amb 18 estrenes, 12 d’ells encàrrecs. «El projecte artístic de l’Auditori és equiparable al d’altres grans centres europeus que col·laboren amb nosaltres», va destacar ahir Joaquim Garrigosa, el seu director. Té 21 milions d’euros de pressupost, 13 dels quals són subvencions de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, i vuit procedeixen de recursos propis.

MÚSICA ANTIGA

Jordi Savall tornarà a ser una de les estrelles de la temporada. Inaugurarà el cicle amb Vespres de Monteverdi (10 de novembre) i l’acomiadarà amb un concert dedicat a la 'Música aquàtica' i els 'Reials focs artificials' de Händel al Teatre Grec (7 de juny). A més, oferirà la 'Passió segons Sant Marc' de Bach (22 de març) i un homenatge a Joan Cererols amb la Jove Capella Reial de Catalunya (4 d’abril).  

Les Musiciens du Louvre portaran el debut a l’Auditori de la 'mezzo' Vivica Genaux amb un interessant programa que reprodueix la rivalitat entre Nicola Porpora i Händel (26 de novembre). Robert King i el seu conjunt tornaran aquesta vegada amb el seu aclamat disc dedicat a la reconstrucció de la música que va sonar en la coronació de Jordi II el 1727 a l’abadia de Westminster (18 de gener), amb peces de Händel, Purcell, Blow, Gibbons i Tallis, entre d’altres. Paul McCreesh oferirà 'El rei Artur', de Purcell, amb Gabrieli Consort & Players (10 d’abril). Abans, Il Giardino Armonico de Giovanni Antonini, un programa dedicat a Telemann (3 de desembre). I Philippe Herreweghe i el Collegium Vocale Gent, dues cantates i una 'Missa brevis' de Bach (1 de febrer).  

MÚSICA DE CAMBRA

El 20è aniversari del Quartet Casals es desenvoluparà amb la integral de quartets de Beethoven, un repte en el qual col·laboren sis destacades europees cases de la música com el Wigmore Hall de Londres i la Philarmonie de Berlín, que també acolliran els seus concerts. Cada programa inclourà una obra d’encàrrec inspirada en Beethoven.

Notícies relacionades

Més enllà dels pianistes Yuja Wang, Lang Lang i l’anunciat Daniil Trifonov, el cicle permetrà descobrir el clarinetista Martin Fröst, la violinista Patricia Kopatchinskaja, la violoncel·lista Andrei Ionita i l’oboista espanyol Lucas Macías.

Encara que el 'lied' no té gaire predicament a Barcelona, l’Auditori també posa en marxa el primer cicle en col·laboració amb l’Associació Franz Schubert que organitza la Schubertíada de Vilabertran i el Centre Nacional de Difusió Musical. La intenció és portar a grans talents poc coneguts com el tenor Iker Arcayurek, que obrirà el cicle.