PROTESTA

Springsteen canta contra Trump

El 'Boss' llança amb el músic Joe Grushecky una cançó que qualifica de fanfarró, ignorant, mentider i estafador el president dels EUA

1
Es llegeix en minuts

“No siguis fanfarró amb mi / que mai has llegit un llibre / Mai he tingut fe en un estafador i en els seus pillos” o “No em diguis una mentida / i la venguis com un fet”, són alguns dels versos de la cançó 'That’s what makes us great' (Això és el que ens fa grans), que, en clara referència contra el president Donald Trump, acaba de llançar Bruce Springsteen amb el músic Joe Grushecky.    

El llegendari 'Boss' dispara una crítica frontal al dirigent republicà amb aquest tema, amb un títol que al·ludeix a més a l'eslògan de la campanya electoral de Trump -'Fer els Estats Units grans una altra vegada'-, i que Grushecky ja ha penjat a la seva web al preu de descàrrega de 0,99 dòlars (0,92 euros)

"Depèn de tu i de mi / L'amor pot conquistar l'odi / Sé que això és cert / Això és el que ens fa grans", continua una altra estrofa de la cançó.  

"TRACTAMENT BRUCE"

Grushecky va compondre el tema al gener, just quan Trump va assumir el càrrec de president, i li va preguntar a l'autor de 'The river' i amic seu des dels anys 80 si volia participar en la gravació. El 'Boss' va acceptar i li va donar el que va qualificar de "tractament Bruce".

Notícies relacionades

Ja havien col·laborat junts el 1995 quan el 'Boss' li va produir a Grushecky el disc 'American Babylon'. Dos anys més tard van compondre junts 'Code of silence', i, el 2009, Springsteen va tornar a participar en l'àlbum del seu col·lega 'East Carson Street'.

Encara que abans s'havia mantingut allunyat dels polítics, des del 2004, quan va recolzar John Kerry per intentar frenar la reelecció de George W. Bush, el músic es va posicionar amb el partit demòcrata. En les últimes eleccions es va aliar amb la campanya de Hillary Clinton i durant un míting Hillary Clinton va criticar la "falta de decència" del magnat republicà. També va cantar en una petita festa privada per a Barack Obama i els treballadors de la Casa Blanca en el comiat d'aquest del càrrecObama