Protecció Civil fa que les parades de Sant Jordi s'espongin a Barcelona

Les llibreries disposaran de nous espais a la Diagonal, Còrsega, el passeig de Sant Joan i les Corts

Els llibreters desvelen que les seves vendes han crescut més d'un 4% des de començament d'any i esperen que la tendència es mantingui en la diada

fsendra33641464 barcelona 23 04 2016 diada de sant jordi ambiente 160423200937

fsendra33641464 barcelona 23 04 2016 diada de sant jordi ambiente 160423200937 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / BARCELONA

La diada de Sant Jordi creix i creix cada any, fins a arribar a uns graus de col·lapse al centre de Barcelona difícils de sostenir. Per aquest motiu, segons va desvelar ahir el Gremi de Llibreters de Catalunya, el pròxim 23 d’abril a Barcelona, la disposició de les parades de les llibreries als carrers s’esponjarà, després que Protecció Civil hagi establert requisits més exigents pel que fa a distància entre parades i amplitud dels espais de pas. No obstant, no hi haurà reducció ni de nombre de parades als carrers, ni de metres quadrats ocupats, perquè la solució serà ampliar els espais disponibles per a la festa.  

Durant les reunions tècniques que s’han desenvolupat durant els últims mesos (segons el secretari tècnic del gremi, Marià Marin, molt més satisfactòries que l’any passat gràcies a la participació de la nova direcció de l’Icub) s’ha establert l’ampliació de la festa en diversos espais: més ocupació de voreres laterals de la Diagonal, recuperació del tram de Còrsega entre el passeig de Gràcia i la rambla de Catalunya i ampliació de l’espai dedicat al còmic i el llibre infantil i juvenil al passeig de Sant Joan; aquest any les parades començaran a l’Arc de Triomf i per primera vegada podrien arribar fins a Aragó.

La consolidació de petits nuclis locals de celebració de Sant Jordi dins de l’àrea metropolitana (la plaça de l’ajuntament de Badalona, les festes de primavera de l’Hospitalet, la rambla del Poblenou, la plaça de la Vila de Gràcia i Sarrià) es mantindrà i afegirà un nou espai a les Corts.

El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, i de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis, van presentar ahir les novetats de Sant Jordi, entre les quals figuren l’ampliació del 10% de descompte al dissabte i el diumenge 22 i 23 d’abril, de forma excepcional pel fet que la festivitat coincideix amb un diumenge. Segons Daura, no s’espera que aquesta circumstància sigui perjudicial, encara que sí que les vendes de Sant Jordi s’espaiïn entre divendres i diumenge encara més de l’habitual. Per una altra banda, el fet que localitats com Barcelona hagin declarat aquell cap de setmana com de comerços oberts, va recordar Tixis, pot afavorir l’afluència de compradors.

Notícies relacionades

XIFRES DE VENDA I MÓN LLIBRE / Un altre indicador positiu per ser «optimistes», com va confessar Daura, és l’evolució de les vendes de llibres des que va començar l’any, amb un increment del 4,11% d’exemplars en les 170 llibreries controlades pel mecanisme de gestió del gremi Libridata, una tendència que el gremi espera que es repeteixi en la diada de Sant Jordi,, cosa que permetria superar els 21 milions d’euros en vendes (l’any passat van ser 20,96) De fet s’està tornant a les millors xifres anteriors de la crisi, mentre que el conjunt del mercat en el total de l’any segueix sent el 30% inferior. «Les vendes es concentren cada vegada més per Nadal, Sant Jordi i l’estiu», va avaluar Tixis.

Mentrestant, avui obre les seves portes la primera de les moltes activitats vinculades al dia de Sant Jordi, Món Llibre, que a més de la seva oferta infantil i familiar incorpora aquest any una trobada de bloguers amb l’objectiu d’atraure el públic adolescent.