El Grup Zeta ven Ediciones B a Penguin Random House

L'acord ha sigut anunciat avui per Antonio Asensio Mosbah, president del Grup Zeta, i per Markus Dohle, CEO de Penguin Random House

fcasals37970162 asensio y dohle170407171400

fcasals37970162 asensio y dohle170407171400

2
Es llegeix en minuts

El Grup Zeta ha arribat a un acord per a la venda de la seva unitat de llibres, Ediciones B, a Penguin Random House, editorial de publicacions generals d'àmbit mundial, pertanyent a Bertelsmann i Pearson. Ediciones B va ser creada el 1986 a Barcelona i agrupa els segells B, Bruguera, Vergara, Nova, B de Blok, B de Books, B de Bolsillo i B.cat. Compta amb filials en diversos països de Llatinoamèrica: l'Argentina, Xile, Colòmbia, Mèxic, l'Uruguai i Veneçuela, així com una participada als Estats Units. Les societats adquirides s'uniran a Penguin Random House Grupo Editorial a Espanya i l'Amèrica Llatina.

 

Està previst que l'operació es materialitzi definitivament en pròximes dates, una vegada s'hagi donat compliment als requisits jurídics i administratius encara pendents. Fins a la conclusió final d'aquest procés, Ediciones B i Penguin Random House seguiran treballant de manera independent i després de la formalització, Núria Cabutí Brull seguirà ocupant el càrrec de CEO directora general de la companyia, amb el suport de Román de Vicente, director general d'Ediciones B. La nova empresa editorial preveu publicar 2.000 títols anuals.

Antonio Asensio ha declarat que la venda d'Ediciones B permetrà concentrar l'estratègia del Grup Zeta a impulsar els principals actius periodístics que té, en uns moments en què es requereixen enormes esforços per abordar el procés de transformació digital dels mitjans de comunicació. “Ens hem d'adaptar --ha subratllat-- a les noves exigències socials de la informació, afrontant el repte de la digitalització de la premsa i mantenint i potenciant alhora la qualitat, el prestigi i el reconeixement de les nostres marques i capçaleres. És molt rellevant haver arribat a un acord amb Penguin Random House. És, sens dubte, una de les editorials més importants del món, que enfortirà encara més el formidable potencial d'Ediciones B, després de 31 anys de funcionament exitós. Ediciones B queda en les millors mans”, ha afegit.

Per la seva banda, Markus Dohle ha manifestat: “Amb l'adquisició dels respectats segells d'Ediciones B, ampliem i creixem encara més en els mercats de parla hispana, d'importància estratègica per a nosaltres, i seguim construint el nostre compromís de proporcionar als nostres autors els millors recursos editorials i l'abast més gran per als seus llibres”. 

 

Notícies relacionades

El Grup Zeta, fundat el 1976 per Antonio Asensio Pizarro, és una de les companyies del sector de la comunicació més importants d'Espanya, amb una facturació al voltant dels 200 milions d'euros i amb una plantilla d'uns 1.300 empleats. Compta amb una unitat de premsa diària, amb sis diaris d'informació general i dos d'esportius, amb 1,2 milions de lectors; una unitat de revistes, amb 15 capçaleres en diferents segments i 1,7 milions de lectors; més de 50 publicacions 'on' i 'off' dirigides a sectors molt diversos; tres plantes d'impressió; una agència exclusivista de publicitat; i una unitat de digital amb 15,3 milions d'usuaris únics.