NOMENAMENT

Carles Canut, nou director del Romea

L'actor i director, vinculat a aquest teatre des de l'any 2000, gestionarà la programació de la històrica sala per al Grup Focus

lpedragosa37954654 carles canut170406163346

lpedragosa37954654 carles canut170406163346 / SERGI PANIZO

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El carismàtic Carles Canut serà el nou director artístic del teatre Romea. El Grup Focus, gestor de la cèlebre sala barcelonina des del 1999, ha elegit l’actor i director  per la seva vàlua i dilatada trajectòria. Daniel Martínez, president de Focus, va revelar ahir que Canut ja fa tres mesos que treballa com a director artístic. 

Canut ha mantingut una estreta relació amb aquest teatre ubicat al Raval. Entre els anys 2000 i 2008 va formar part de la companyia del Romea (creada per Calixto Bieito). Des del 2006 ha sigut director de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques, càrrec que continuarà exercint en la seva etapa al capdavant del teatre. Coneix bé la casa. Fa dos lustres que és assessor del consell de continguts i és membre del comitè de lectura de nous textos i projectes de Focus.

«No seré un director quadriculat ni original. Les línies principals es basaran en la programació de nous textos i també de clàssics, sempre que estiguin tractats amb una visió contemporània. M’interessen els muntatges que aportin alguna cosa a la nostra realitat i que ens convidin a reflexionar», va afirmar l’actor.

Per obrir boca, ja va avançar alguns títols per a la temporada que ve, com Calígula, d’Albert Camus, amb direcció de Mario Gas Pablo Derqui com a protagonista. La seva intenció és fer encàrrecs i reunir directors i actors interessants en diferents projectes. També hi haurà espai a la programació per a les companyies històriques del teatre espanyol, una cosa que el Romea ja feia. Canut planeja obrir la temporada amb una estrena de La Zaranda, Ahora todo es noche.

Altres novetats són un encàrrec fet a Oriol Broggi, amb Julio Manrique com a actor, així com l’estrena d’un text de Ramon Madaula que el mateix autor i actor interpretarà al costat de Jordi Bosch sota la direcció de Jordi Casanovas.

SEGUIR COM A ACTOR

«La meva intenció és seguir treballant com a actor, que és la meva activitat principal. Però suposo que al principi, i mentre no m’hagi organitzat, no podré actuar gaire», va reconèixer Canut. Això sí, va assegurar que no pensa aprofitar la seva situació privilegiada per accedir a papers protagonistes. «Ni m’ha passat pel cap».

Notícies relacionades

Actualment participa a Sócrates, al Romea, l’aclamat muntatge que ha tornat a Barcelona per tercera i última vegada (s’acaba el 23 d’abril). I aquest estiu es llançarà a l’òpera en el rol del pintor Francisco de Goya en una nova versió d’Il trovatore, de Giuseppe Verdi, que s’estrenarà al Gran Teatre del Liceu al juliol.  

Canut fa 53 anys que és actor i té una dilatada carrera, amb més de 7.000 funcions i un centenar de produccions. Va rebre un Max com a millor actor de repartiment el 2008 per Plataforma i se li va concedir la Creu de Sant Jordi el 2016.