PASSIÓ DE PILOT

Harrison Ford no serà sancionat per l'incident amb la seva avioneta

Després de la investigació per un aterratge en què va sobrevolar un avió de passatgers, l'actor conservarà la seva llicència de pilot

1
Es llegeix en minuts

L'actor Harrison Ford no serà sancionat per l'incident que va protagonitzar el febrer passat quan va fer aterrar la seva avioneta en una pista equivocada d'un aeroport passant per sobre d'un avió de passatgers amb aquesta maniobra.

Segons va informar aquest dilluns, el mitjà especialitzat 'Variety' citant l'advocat de l'intèrpret, l'Administració Federal d'Aviació (FAA), després de fer una investigació sobre els fets que va incloure una entrevista amb Ford, va determinar que l'artista conservarà la seva llicència de pilot sense cap restricció.

Les autoritats van tancar d'aquesta manera les seves indagacions sobre el que va passar el 13 de febrer a l'aeroport John Wayne, del comtat d'Orange, a Califòrnia, situat a uns 60 quilòmetres al sud-est de Los Angeles.

INVESTIGACIÓ

Ford havia de dirigir la seva avioneta Husky d'un motor a la pista d'aterratge 20-L, però comptes d'això va aterrar de manera errònia en una pista de rodatge sobrevolant, d'aquesta manera, un avió Boeing 737 d'American Airlines amb 116 persones a bord. Pocs minuts després de l'incident, l'avió d'American Airlines es va enlairar sense problemes cap a la ciutat de Dallas.

Segons les gravacions de control aeri, Ford va preguntar si se suposava que aquell avió de passatgers havia d'estar "sota" la seva avioneta. Aterrar en una pista de rodatge, una via destinada a connectar les diferents parts d'un aeroport, és una violació de les regles de seguretat de la FAA, per la qual cosa aquest organisme va obrir una investigació sobre els fets.

DIVERSOS INCIDENTS ANTERIORS

L'actor de 'Star Wars', de 74 anys, és un experimentat pilot i conegut amant de l'aviació que en el passat va patir altres incidents derivats de la seva passió.

El 2015 va estavellar la seva avioneta en un camp de golf pròxim a l'aeroport de la ciutat californiana de Santa Mónica, per la qual cosa va haver de ser hospitalitzat per fractures al turmell i a la pelvis.

Notícies relacionades

Així mateix, una avioneta que pilotava l'estiu del 2000 es va estavellar a Lincoln, a l'estat de Nebraska, però l'actor no va patir ferides.

A més, va tenir un incident l'octubre del 1999 mentre portava a terme maniobres d'emergència amb un helicòpter a Califòrnia.