Escolta les 10 primeres cançons del nou disc d'estàndards de Bob Dylan

'Triplicate', amb 30 versions, inclou clàssics com 'Stardust', 'Sentimental journey', 'But beautiful', 'P. S. I love you', 'As time goes by' i 'Stormy weather'

-

- / AFP / FRED TANNEAU

2
Es llegeix en minuts

Encara pendents de saber si transcendirà alguna informació de l'entrega del premi Nobel de literatura a Bob Dylan (aquest cap de setmana a Estocolm, en un acte íntim aprofitant els seus dos concerts a la capital sueca), el músic sembla preferir que es parli del nou disc que ha llançat aquest divendres, 'Triplicate', amb 30 versions d'estàndards clàssics, molts versionats al seu dia per Frank Sinatra. Tres d'aquestes cançons, 'Stardust', 'I could have told you' i 'My one and only love' estan disponibles a Youtube, i una selecció de deu temes està disponible en plataformes de 'streaming' com Spotify. Escoltats els primers talls, Dylan es mostra respectuós i contingut en les seves versions, sense recargolar amb la seva veu els originals com fa amb els seus clàssics en directe. 

Aquest és el tercer disc que Dylan dedica consecutivament a cançons clàssiques de la música comercial dels EUA després de 'Fallen Angels' (2016) i 'Shadows in the night' (2015). Dylan va fer els seus primers passos en aquest terreny el 2009, amb la col·lecció de cançons nadalenques 'Christmas in the heart'. La seva nova gravació inclou el tema de Hoagy Carmichael 'Stardust', que va servir com a títol del disc d'estàndards que va gravar el 1978 Willie Nelson i que segons Dylan li va servir d'inspiració per emprendre aquesta sèrie de discos de versions.

El 38è disc d'estudi de la carrera de Dylan, produït per ell mateix amb el pseudònim de Jack Frost, és el primer treball que és triple. Cada un dels tres discos recull una selecció de deu temes agrupats temàticament. Els títols dels discos són 'Til the sun goes down', 'Devil dolls' i 'Comin’ home late'.

Entre els compositors i lletristes de qui Dylan ha triat algunes de les seves cançons hi ha Charles Strouse i Lee Adams ('Once upon a time'), Harold Arlen i Ted Koehler ('Stormy weather'), Harold Hupfield ('As time goes by'; un dels temes que potser més curiositat poden suscitar en la veu de Dylan, i que forma part dels 20 reservats de moment per a les versions íntegres de pagament del disc) i Cy Coleman i Carolyn Leigh ('The best is yet to come').

Notícies relacionades

L'Acadèmia Sueca va concedir el premi Nobel de literatura a Dylan per "haver creat noves expressions poètiques dins de la gran tradició de la cançó americana". Bob Dylan no va assistir a l'entrega dels premis i l'ambaixadora dels EUA va ser qui va llegir el seu discurs d'agraïment.

Aquesta és la llista íntegra de les cançons incloses en el triple disc. En una entrevista amb el periodista Bill Flanagan, una de les poques que ha concedit en els últims temps, Dylan li va confessar la seva passió pel gènere: "Aquestes cançons estan entre les més commovedores que s'han gravat mai en disc. Els volia fer justícia. Ara que he viscut el que expliquen, les comprenc molt més bé".