GUARDÓ PRESTIGIÓS

La directora i actriu madrilenya Ana Asensio triomfa al festival SXSW d'Austin

'Most beautiful island' és la primera pel·lícula espanyola que s'emporta el gran premi en aquest prestigiós certamen 'indie'

ana-asensio

ana-asensio

1
Es llegeix en minuts

La coproducció hispanonord-americana 'Most beautiful island', dirigida i protagonitzada per la madrilenya Ana Asensio, ha aconseguit el premi a la millor pel·lícula del prestigiós festival nord-americà South By Southwest (SXSW) d'Austin (Texas), i s'ha convertit en el primer film espanyol d'alçar-se amb la victòria en aquest esdeveniment de genuïna arrel 'indie'.

La història narra un dia de la vida d'una immigrant espanyola, Luciana, que viu sense papers a Nova York i mira de buscar-se la vida amb treballs irregulars per arribar a final de mes. "És un drama que a mesura que avança es converteix en una pel·lícula de suspens asfixiant", va explicar en una entrevista l'actriu i directora Asensio hores abans de la cerimònia d'entrega de premis.

Asensio va reconèixer que si bé la seva pel·lícula està basada en la seva pròpia experiència, la temàtica de la mateixa ara encara és "més rellevant" per la situació política que viuen els Estats Units arran de l'elecció del seu nou president, Donald Trump. "És possible que el meu treball hagués passat més desapercebut si no s'haguessin donat aquestes circumstàncies", va apuntar Asensio, que va recordar que el seu objectiu era explicar una història "diferent" d'un tipus d'immigrant "diferent" en territori nord-americà. En aquest sentit, va apuntar que mai havia vist una pel·lícula que parlés de la immigració il·legal europea qualificada que reben els EUA, persones que també estan exposades a situacions vulnerables com la resta de migrants.

PREMI PER A LA PRODUCTORA CATALANA CANADA

Notícies relacionades

A la gala de premis del SXSW també va rebre una menció especial la productora barcelonina Canada a la categoria de vídeos musicals, pel seu videoclip de la cançó 'The less I know the better', del grup australià Tame Impala.

El SXSW reuneix fins al 19 de març als carrers i escenaris de Austin artistes, emprenedors, representants, directors de cine i cercatalents de tot el món que es donen cita ininterrompudament des del 1987 en la capital texana, en un festival que reuneix 300.000 persones.