FESTIVALS ESTIUENCS

Tom Jones, Bryan Ferry i Franco Battiato en l'estiu musical de la Costa Brava

El Festival Castell de Peralada i el Sons del Món revelen els seus primers fitxatges internacionals

fsp6698

fsp6698 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

La Costa Brava es prepara per rebre un estiu musical de talla internacional. Bryan Ferry, Franco Battiato i Tom Jones són els últims artistes confirmats per dos dels festivals més reconeguts del panorama català. Mentre el britànic Ferry i l’italià Battiato s’estrenaran al Castell de Peralada, l’organització de Sons del Món va revelar ahir l’actuació de Tom Jones en el certamen.

El festival més delikatessen de l’Empordà, que marida la música de grans artistes amb vins de la Denominació d’Origen Empordà en un entorn idíl·lic, comptarà en aquesta edició amb el gal·lès Tom Jones. El 22 de juliol que ve i en el marc de la seva gira estiuenca per Europa, el conegut com a tigre de Gal·les, acompanyat per una nombrosa banda, visitarà la Ciutadella de Roses, on no faltaran mítics temes com Sex bomb, It’s not unusual i Delilha.

Amb una llarga trajectòria que va començar a mitjans dels anys 70 i que ha conservat el seu èxit a través de les generacions, Jones s’ha convertit en un nom habitual en els festivals. L’any passat ja va participar per segona vegada en els Jardins de Pedralbes de la capital catalana. Segons va confirmar l’organització de Sons del Món, les entrades sortiran a la venda a partir de dilluns que ve, dia 6 de març.

DE ROSES A PERALADA

Després de revelar una part de la seva programació de lírica i dansa fa uns dies, el Festival de Peralada, que se celebrarà al juliol i agost, ha avançat aquesta setmana la participació de Ferry i Battiato en l’Estiu musical, l’apartat més pop de la cita empordanesa. L’antic líder de la formació pop Roxy Music repassarà els imprescindibles de la seva dilatada carrera, com More than this, Avalon o Slave to love, el 21 de juny a l’Auditori Parc del Castell, l’emplaçament principal del festival, que compta amb un aforament que supera les 1.700 localitats.

D’altra banda, el polifacètic Battiato oferirà un recorregut per la seva extensa discografia el 22 de juliol, també a l’escenari principal, juntament amb un quartet de corda i piano, en què demostrarà aquella eterna joventut musical que el caracteritza. Des de la música clàssica i l’òpera fins al rock progressiu, el cantautor, lletrista, cineasta i pintor recuperarà hits tan coneguts com Voglio vederti danzare, Propiedad prohibida o Bandiera bianca.

El festival Castell de Peralada, que va tancar la passada edició amb 25.600 espectadors, mantindrà la resta de la seva programació en la incògnita fins al mes d’abril.

Notícies relacionades

una altra part, el polifacètic Battiato oferirà un recorregut per la seva extensa discografia el 22 de juliol, també a l'escenari principal, junto a un quartet de corda i piano demostrant aquesta eterna joventut musical que lo caracteritza. Des de la música clàssica i l'òpera fins al rock progressiu, el cantautor, lletrista, cineasta i pintor recuperarà hits tan coneguts com ‘Voglio vederti dansés’, ‘Propietat prohibida’ o ‘Bandiera bianca’.

El festival, que va tancar la passada edició amb 25.600 espectadors, mantindrà la resta de programació en la incògnita fins al pròxim mes d'abril.