HISTORIETA

Trump desafia Superman, Batman, Doctor Strange... i Speedy Gonzales

El dibuixant Robert Sikoryak retrata el president dels EUA amb les seves pròpies frases reinventant portades clàssiques del còmic

zentauroepp37288763 icult obra del dibujante r  sikoryak  sobre trump170214095003

zentauroepp37288763 icult obra del dibujante r sikoryak sobre trump170214095003

2
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Donald Trump destruint l'edifici del ‘Daily Plain’ (com si fos el ‘Daily Planet’) davant un reconeixible Superman rebatejat com a Supersad (Supertrist) i atacant els mitjans de comunicació sobre el que ell anomena “notícies falses”; davant Batman i Robin a 'Subjective Stories' (evocant la revista 'Detective Stories'), armat amb dues pistoles i dient-los: “Em podria parar enmig de la 5a Avinguda i disparar a algú i no perdria votants”; pegat per Pop-ull, èmul de Popeye, a través d'un mur com el que pretén construir davant Mèxic... són només algunes de les portades clàssiques de famosos còmics protagonitzades per personatges de la historieta que el dibuixant nord-americà Robert Sikoryak ha reinventat utilitzant la imatge del president dels Estats Units i les frases literals que aquest llança com a dards al món des de la campanya electoral.  

 

El projecte, anomenat 'The unquotable Trump', es pot seguir a https://unquotabletrump.tumblr.com/ i als minicòmics físics amb una selecció de les portades que Sikoryak ven des d'una web.

   

Les paròdies de Sikoryak mostren Trump com si fos l'Oncle Garrepa, carregat de dòlars; amb un Bugs Bunny anomenat Bad Bunny burlant-se amb dues pastanagues de les seves enormes celles; negant el canvi climàtic davant el Doctor Science (Doctor Strange), o a 'Walking Donald', en lloc de 'The walking dead', amb una frase sobre l'ús d'una tortura en particular: "¿Què n'opines dels simulacres d'ofegament? M'agraden molt. Crec que són prou forts”.  

El dibuixant també recorda la mítica portada clàssica de 'Watchmen', d'Alan Moore i Dave Gibbons, amb la icònica cara somrient tacada de sang que completa amb la inquietant cita de Trump: “No tinguis por. Us tornarem el nostre país. Però no tinguis por”.  

AMENACES

Notícies relacionades

Sikoryak també dibuixa Trump amenaçant Els 4 fantàstics deixant anar: “Tenim algunes males persones en aquest país que han de marxar. I una vegada que la frontera estigui assegurada en una data posterior, prendrem una determinació pel que fa a la resta”. I amb Speedy Gonzales (el ratolí més veloç de Mèxic, convertit en Senyor Gonzales, i davant el qual diu: “Quan Mèxic envia la seva gent, no envia la millor... Estan portant drogues. Estan portant delinqüència. Són violadors. I alguns, suposo, són bona gent”. 

Sikoryak, que també penja les portades sobre Trump al seu compte oficial de Twitter, no oblida referències a 'Sin City', convertit en Sin Gere, a 'Hellboy', de Mike Mignola, rebatejat com a Hellguy, a Sheena (She-No), La Massa o Wonder Woman, convertida en Nasty Woman.