VÍDEO / Òscar Camps: "Prou de dir tragèdia i drama: és un crim"

L'impulsor de l'oenagé Proactiva Open Arms i Català de l'Any 2015 reclama "coherència" a les institucions

tv3 oscar camps / periodico

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

"Prou de dir tragèdia i drama: és un crim, propiciat per la indústria de la guerra i la indústria de les fronteres". Així de contundent ha sigut l'impulsor de l'oenagé d'auxili als refugiats Proactiva Open Arms, Òscar Camps. 

Notícies relacionades

S'ha dirigit Camps als 16.000 participants en el concert solidari 'Volem acollir' qualificant el Palau Sant Jordi d'"una bombolla". "Nosaltres venim de fora i venim a fer una crida a la consciència, i a la responsabilitat política, a exigir coherència entre el que es diu i el que es fa, a assumir quotes i a complir drets", ha proclamat. 

Camps ha denunciat la "indignant passivitat dels governs davant el que passa diàriament i el flagrant incompliment dels tractats internacionals, que no s'entén sense el paper còmplice d'alguns mitjans de comunicació", abans de narrar diverses històries esglaiadores, com la d'una jove que va ser esclavitzada sexualment després d'arribar a Europa i es va rebel·lar desfigurant-se la cara amb una forquilla. "No és una immigrant il·legal, no és una immigrant econòmica, no és una terrorista", ha acabat, abans de cridar a la participació a la manifestació de dissabte que ve.