EL CATÀLEG D'UNA ICONA DEL POP

Els tresors ocults de Prince, en mans de Universal

La discogràfica controlarà els drets dels 25 àlbums d'estudi de l'artista, així com el seu material discogràfic no editat

 

  / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
AFP / ELS ÁNGELES

L'administrador del patrimoni de Prince, durant molt temps enfrontat a la indústria de la música, va anunciar un acord amb el segell musical més gran del món, Universal, per llançar bona part de l'ampli catàleg de la icona del pop.

Amb aquest acord, Universal ostenta els drets de la música inèdita que Prince va deixar a la llegendària caixa forta, també coneguda com 'La Bóveda', que tenia a Paisley Park, a Minnesota, on va morir l'abril de l'any passat.

Universal també controlarà 25 àlbums que el malaguanyat artista va llançar amb el seu propi segell NPG Records des de mitjans dels 90, quan es va escriure 'slave' (esclau) a la galta i va canviar el seu nom per un símbol impronunciable per lluitar pel seu contracte amb Warner Brothers.

Universal havia dit, sense donar-ne més detalls, que aconseguiria els drets als Estats Units per a "alguns famosos àlbums de Prince entre el 1979 i el 1995", l'època més emblemàtica de l'estrella, quan va encapçalar les llistes amb 'Purple rain' i altres treballs.

"Prince va ser un dels grans talents musicals de tots els temps, un geni incomparable com a intèrpret, artista i compositor", va dir en un comunicat Lucian Grainge, cap i director executiu de Universal Music Group, que no va revelar la suma de l'acord.

POSSIBLE PRESÈNCIA A SPOTIFY

L. Londell McMillan, que va ser advocat de l'estrella durant molt temps i que actualment representa el seu patrimoni, va dir que confiava que Universal -que prèviament va arribar a un acord a part per als drets de les composicions de Prince- "presentarà la música de Prince amb una visió holística que celebri la seva condició d'icona".

Notícies relacionades

Prince va morir als 57 anys per una sobredosi accidental d'analgèsics sense testament i sense hereus, deixant el seu llegat en una total confusió. L'administrador del patrimoni de Prince també sembla haver segellat acords per portar la seva música als principals llocs de 'streaming' com Spotify, que ha estat publicant anuncis en el color púrpura en els dies previs a l'entrega dels premis Grammy de diumenge.

Prince era un dur crític de les discogràfiques i més tard d'internet, i considerava que les corporacions sotmetien els artistes a l'esclavitud virtual. Només va divulgar la seva música en línia al servei Tidal de Jay Z, que li va donar una enorme llibertat artística, segons Prince.

Temes:

Prince Música