RUMORS I 'JOC DE TRONS'

George R. R. Martin desmenteix que hagi aparcat 'The winds of winter' per un altre llibre

L'autor de 'Joc de trons' aclareix que només publicarà a l'octubre un relat descartat dins d'una col·lecció de contes de 15 autors

L’escriptor George R. R. Martin, creador de ’Juego de tronos’.

L’escriptor George R. R. Martin, creador de ’Juego de tronos’. / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Ernest Alós
Ernest Alós

Coordinador d'Opinió y Participació

Especialista en Escric, quan puc, sobre literatura fantàstica i de ciència ficció, ornitologia, llengua, fotografia o Barcelona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa uns dies que George R. R. Martin va anunciar que encara no ha acabat d'escriure 'The winds of winter', la sisena part de la sèrie de llibres que va iniciar amb 'Joc de trons'. Aquest és l'estat de la qüestió: espera tenir-lo acabat el 2017, però sense donar-ho per segur, però el fet que encara no hagi entregat l'original impossibilita que pugui arribar a les llibreries abans que HBO estreni la setena temporada de 'Joc de trons'. Així estan les coses... tot i que en els últims dies han corregut per les xarxes notícies encara pitjors per als seguidors de Martin, que asseguraven que havia aparcat 'Els vents d'hivern' per publicar un nou llibre situat en aquest mateix univers a l'octubre. Notícies que Martin acaba de desmentir al seu blog. No ha escrit un nou llibre, no ha aparcat la sisena entrega, tot ha sigut un malentès. O, com diu, una 'fake history'.

Martin lamenta que la web s'hagi omplert de "tota mena de distorsions estranyes" i de "rumors, falses informacions i desinformacions". I aclareix el que ha passat. A l'octubre, el seu amic i col·laborador Gardner Dozois publicarà una antologia que inclourà relats curts de 15 autors, titulada 'The book of swords'. Aquestes són les firmes: K. J. Parker, Robin Hobb, Ken Liu, Matthew Hughes, Kate Elliott, Walter Jon Williams, Daniel Abraham, C. J. Cherryh, Garth Nix, Ellen Kushner, Scott Lynch, Rich Larson, Elizabeth Bear, Lavie Tidhar, Cecelia Holland... i, sí, George R. R. Martin, amb un relat titulat 'The sons of the dragon' ('Els fills del drac').

LA RÈPLICA

"The book of swords' no és el meu llibre. Només n'he escrit una petita part, i no l'he editat, ni tan sols coeditat", precisa Martin.

I ni tan sols ha escrit un nou text per a aquesta antologia. Martin recorda que ha escrit una història del continent de Westeros, el marc en què es desenvolupen les seves novel·les, que se li'n va anar fins a les 350.000 paraules, tot i que encara està inacabada, i que en un futur llunyà publicarà amb el títol de 'Fire & blood', encara que ja se la coneix com a 'GRRMarilion', en un joc de paraules que remet al 'Silmarilion' de Tolkien. D'aquest monstre se n'ha publicat una versió parcial i resumida, titulada 'El món de gel i foc'. I Martin ha anat 'prestant' alguns capítols d'aquest futur llibre, que no ha utilitzat en el ja publicat, per a diverses antologies. Ho va fer amb 'The princess and the queen' per a l'antologia 'Dangerous women' i amb 'The rogue prince' per a 'Rogues'. Ara, una altra història que té el mateix origen, i que Martin ja havia llegit en públic en un parell de convencions, és la que es publicarà a 'The  book of swords'.

Notícies relacionades

"Si estàs fascinat per la política de Westeros, com sembla que ho estan molts dels meus lectors, disfrutaràs. Com el títol suggereix, 'The sons of dragon' relata els regnes del segon i el tercer rei Targaryen, Aenys I i Maegor el Cruel, juntament amb les seves mares, dones, germanes, fills, enemics i rivals", apunta Martin.

No obstant, aclareix, més enllà de prestar materials ja escrits, ha deixat de participar en l'elaboració d'antologies de relats. "Encara que m'agraden molt, em robaven molt temps, així que les vaig deixar... fins que acabi 'The winds of winter', almenys. Una vegada estigui finalitzat, potser en podré colar una altra".