ELS GLOBUS D'OR DEL CINE ESPANYOL

'Tarde para la ira' arrasa als Feroz

El 'thriller' de Raúl Arévalo, premiat per productors i periodistes, apunta a favorit per als Goya

jgblanco35326171 pelicula tarde para la ira de raul arevalo160830123758

jgblanco35326171 pelicula tarde para la ira de raul arevalo160830123758
Entrega dels premis Feroz, atorgats per la premsa cinematogràfica.

/

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Va sortir victoriosa dels premis Forqué (els que atorguen els productors). I ara també dels Feroz (els que donen els periodistes). 'Tarde para la ira' és el millor film dramàtic del 2016, segons l’Associació d’Informadors Cinematogràfics d’Espanya, que ahir a la nit va entregar els seus guardons a Madrid.

Aquest 'thriller', amb què l’actor Ra­úl Arévalo va debutar en la direcció, va ser el rei de la nit. La història de venjança castissa protagonitzada per Antonio de la Torre va rebre també els premis al millor director, millor guió, millor actor de repartiment (Manolo Solo) i millor actriu de repartiment (Ruth Díaz). La gala dels Feroz col·loca 'Tarde para la ira' en una posició molt avantatjosa de cara als Goya.

¿Guanyarà la pel·lícula d’Arévalo el premi més important del cine espanyol? Ja ho veurem. Però s’ha de tenir en compte que durant quatre anys consecutius, els Feroz han aconseguit l’objectiu de convertir-se en els Globus d’Or de la indústria espanyola. És a dir, la coneguda antesala dels Oscars patris, els Goya.

ROBERTO ÁLAMO I BÁRBARA LENNIE

El presentador de la gala, Antonio de la Torre, es va quedar sense el seu Feroz al millor protagonista, que va anar a parar a Roberto Álamo per donar vida a l’agent xerraire de 'Que Dios nos perdone'. En l’apartat d’actrius va ser la sempre impecable Bárbara Lennie la que va vèncer pel seu paper en el deliciós debut en la direcció de Nely Reguera: 'María (y los demás)'.

Notícies relacionades

Per a l’Associació d’Informadors Cinematogràfics –que divideix entre comèdia i drama per donar els seus guardons–, la millor comèdia de l’any va ser la taquillera 'Kiki, el amor se hace', amb la qual Paco León es va consagrar com a director després dels dos «experiments» de Carmina. En l’apartat de música, la vencedora va ser la banda sonora d’'Un monstre em ve a veure', de Fernando Velázquez.

SÈRIES DE TELEVISIÓ

Aquest any, l’associació de periodistes –que va atorgar el Feroz d’Honor a Chicho Ibáñez Serrador– va voler incloure les sèries de televisió en el palmarès. En l’apartat de drama va guanyar 'El Ministerio del Tiempo', mentre que el Feroz a la millor comèdia va ser per a Paquita Salas. Els actors de les dues sèries van conquistar també els guardons. Els protagonistes van ser per a Aura Garrido i Brys Efe i els de repartiment per a Belén Cuesta i Hugo Silva, que el va compartir amb José Sacristán ('Velvet').