AL NORD DE RIO DE JANEIRO

Trobada carbonitzada la cantant brasilera que va popularitzar la lambada

La Policia Civil carioca investiga les causes de la mort de Loalwa Braz, vocalista de Kaoma, després que el seu cadàver hagi aparegut a l'interior d'un vehicle cremat

 

  / EFE / GASTÓN DE CÁRDENAS

1
Es llegeix en minuts

El cadàver carbonitzat de Loalwa Braz, vocalista de la formació Kaoma i impulsora de la lambada, ha estat trobat aquest dijous a l'interior del seu automòbil a prop de casa seva a Saquarema, al nord de Rio de Janeiro. La Policia Civil carioca ha assenyalat que les causes de la mort encara no estan clares i ja ha anunciat que s'ha posat en marxa “un procediment policial per aclarir les circumstàncies del crim”. Les autoritats investiguen també si hi ha una possible vinculació entre la mort de la cantant brasilera i l'incendi que hi ha hagut aquesta matinada en un altre domicili de la mateixa població on residia Braz.

La intèrpret, de 63 anys, es va donar a conèixer a partir del 1989 quan Kaoma va llançar ‘Chorando se foi’, la cançó amb què la lambada va traspassar les fronteres del Brasil per donar-se a conèixer mundialment. De fet, la influència de la cançó de Braz va ser tan gran que popularment es fa referència al tema com ‘La lambada’. En realitat, el gènere agafa el nom del terme portuguès que designa el moviment d'un fuet i que també serveix per descriure la manera de ballar aquests ritmes, que també es van popularitzar a partir d'aquest èxit. El 'hit' de Braz és una versió del tema homònim del grup bolivià Los Kjarkas, i avui dia compt amb ni més ni menys que 30 milions de reproduccions a Youtube.