COMUNICAT DE LUCASFILM

Carrie Fisher no 'ressuscitarà' digitalment a 'Star Wars'

Els responsables de la franquícia asseguren que no planegen recrear l'actriu en l'últim episodi de la saga galàctica

 

  / AFP / LEON NEAL

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Lucasfilm, l'estudi copropietat de Disney que es troba darrere les pel·lícules de la sèrie 'Star Wars', ha volgut acabar amb les especulacions: la tecnologia digital no 'ressuscitarà' Carrie Fisher en les pròximes entregues de la saga galàctica. Així ho ha afirmat en un comunicat després que en els últims dies haguessin aparegut informacions en què s'apuntava que els responsables de la franquícia planejaven recrear digitalment el personatge de Leia encarnat per Fisher, cosa que ja van fer amb el dolent Moff Tarkin, que apareix a 'Rogue One' amb la cara de l'actor britànic Peter Cushing, mort el 1994.

Notícies relacionades

"Volem assegurar als nostres fans que Lucasfilm no té intenció de recrear digitalment la interpretació de Carrie Fisher com a princesa o general Leia Organa", han anunciat els productors. L'actriu va arribar a rodar totes les seves escenes per a l''Episodi 8' de 'Star Wars' (que s'estrenarà a finals d'aquest any) abans de morir el 27 de desembre als 60 anys com a conseqüència d'una aturada cardíaca que va patir durant un vol de Londres a Los Angeles. No obstant, és una incògnita què passarà amb el seu personatge en el novè i últim capítol de la saga, en què Leia Organa havia de jugar un paper important.

"Carrie Fisher va ser, és i sempre serà part de la família de Lucasfilm -apunta el comunicat-. Ella era la nostra princesa, la nostra general i, més important, la nostra amiga. Encara ens dol la seva pèrdua. Preservarem la seva memòria i el seu llegat com a princesa Leia i sempre intentarem honrar tot el que va aportar a 'Star Wars'".