George R. R. Martin admet un nou retard en el sisè llibre de 'Joc de trons'

L'escriptor confessa en el seu blog que encara no ha acabat 'Vents d'hivern' tot i que comptava haver-lo finalitzat en aquestes dates, però que espera publicar-lo el 2017

1
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / BARCELONA

Galleda d'aigua freda (en aquest cas, més aviat de gel) per als seguidors de 'Joc de trons'. George R. R. Martin ha confessat en el seu blog que encara no ha acabat l'escriptura del sisè volum de la sèrie de llibres, 'Vents d'hivern'. I, a canvi, una mica de calor per animar els seus lectors: creu, però alerta, només creu, que el tindrà a punt el 2017.

El gener del 2016, Martin va donar la notícia que molts temien: 'Vents d'hivern' no estava acabat, i per tant no es podria publicar, com esperava, abans de l'estrena de la sisena temporada de la sèrie de HBO inspirada en els seus llibres. A partir d'aquest moment va dir sentir-se alliberat de qualsevol calendari compromès... però la cosa s'ha posat encara pitjor, i tot indica que la setena temporada de 'Joc de trons', prevista per a aquest estiu, s'estrenarà també plena d'espòilers respecte a un llibre en el qual teòricament es basi però que encara no s'haurà publicat.

Al maig, Martin es va limitar a facilitar un nou capítol avançat en què es confirmava que, davant el reiterat retard dels llibres (el sisè i el setè) en què s'havien de basar les temporades televisives estrenades el 2016, 2017 i 2018, les línies narratives de llibres i TV divergirien cada vegada més. De fet, la setena i penúltima temporada hauria d'incloure també continguts del setè llibre de Martin, 'Un somni de primavera', que hauria d'acabar en el seu front editorial la saga en una data absolutament impredictible.

L'ANUNCI, COM QUI NO VOL LA COSA...

Notícies relacionades

En una resposta a un fan en el seu blog 'No a blog', dins dels comentaris sobre un dels seus posts dedicats al futbol americà, Martin li diu: "Encara no està acabat, però he fet progressos. Encara que no tants com esperava fa un any, quan pensava que ja estaria llest en aquestes dates. Crec que sortirà aquest any (però el mateix pensava l'any passat).

L'hivern està trigant a venir...