DARDS VIRALS

Trump respon a Meryl Streep qualificant-la d'actriu "sobrevalorada"

L'oscaritzada intèrpret va carregar contra Donald Trump en el seu discurs dels Globus d'Or

"La falta de respecte incita a la falta de respecte. La violència incita a la violència", va dir la veterana actriu sobre el president electe dels EUA

Meryl Streep li va dedicar diversos dards a Donald Trump sense anomenar-lo ni una vegada en el seu discurs dels Globus d’Or 2017. / periodico

2
Es llegeix en minuts

Donald Trump ha respost aquest dilluns via Twitter a Meryl Streep qualificant-la d'actriu sobrevalorada després que la triple guanyadora d'un Oscar condemnés la imitació del president electe dels EUA d'un reporter discapacitat.

A través del seu compte a Twitter, Trump ha afirmat: "Meryl Streep, una de les actrius més sobrevalorades de Hollywood, no em coneix però em va atacar ahir a la nit [diumenge als EUA] als Globus d'Or". "Ella és una servent de Hillary que va perdre molt", ha afegit.

El tuit del magnat suposa de fet la segona resposta pública a les crítiques de Streep en la gala dels Globus d'Or. Prèviament, Trump havia declarat per telèfon al 'New York Times': "La gent segueix dient que vaig intentar burlar-me de la discapacitat d'un periodista, com si Meryl Streep i altres poguessin llegir la meva ment, i jo no vaig fer tal cosa".

Streep va convertir el seu discurs d'acceptació d'un Globus d'Or en una dura crítica al president electe dels Estats Units, Donald Trump, i va explicar que es va quedar abatuda al veure com aquest es burlava d'un periodista discapacitat durant la campanya electoral.

"Hi ha hagut una interpretació aquest any que em va sorprendre", va dir Streep, de 67 anys, al rebre el premi Cecil B. DeMille a tota la seva trajectòria als Globus d'Or. "No perquè fos bona. Va ser aquell moment en què la persona que assumirà el seient més respectat al nostre país va imitar un periodista discapacitat", va afegir.

La tres vegades guanyadora de l'Oscar es referia a un moment del 2015 durant un míting a Carolina del Sud en què Trump va agitar els braços i va arrossegar les paraules en una aparent burla al periodista del diari 'New York Times' Serge Kovaleski, que té una discapacitat física. El magnat després va negar que estigués imitant el reporter.

"EM VA TRENCAR EL COR"

"Em va trencar el cor quan ho vaig veure i encara no m'ho puc treure del cap perquè no era en una pel·lícula. Era la vida real", va dir Streep. "Aquest instint d'humiliar, quan és utilitzat per algú en una plataforma pública, per algú poderós, arriba a la vida de tothom. La falta de respecte incita a la falta de respecte. La violència incita a la violència", va afegir.

Si bé l'actriu no va anomenar directament Trump, va usar gairebé tot el seu discurs per criticar el seu comportament i les seves polítiques, i a més va instar Hollywood a mantenir-se ferm contra qualsevol atac i recolzar la llibertat de premsa a través d'organitzacions com el Comitè per a la Protecció dels Periodistes (CPJ, per la seva sigla en anglès).

SILENCI RESPECTUÓS 

L'audiència es va mantenir en un atònit silenci durant gran part del discurs. Streep, nominada 30 vegades als Globus d'Or i guanyadora de vuit premis, va ser ovacionada pel públic quan va dir que Hollywood estava ple d'estrangers.

Notícies relacionades

"Si els fan marxar a tots, només tindrem futbol americà i les arts marcials mixtes, que no és art", va dir Streep, mentre el públic aplaudia.

PARAULES PER A LEIA

L'artista va acabar el seu discurs amb una referència a la seva vella amiga, l'actriu de 'La guerra de les galàxies' Carrie Fisher, que va morir el mes passat d'un atac cardíac. "Com la meva amiga, l'estimada i difunta princesa Leia, em va dir una vegada, 'agafa el teu cor trencat i converteix-lo en art'", va dir Streep amb la veu entretallada per l'emoció.