Els concerts que veurem el 2017

El Palau Sant Jordi acollirà estrelles de nova planta com Bruno Mars, Ariana Grande, Juan Magán i Shawn Mendes, així com els veterans Sabina i Raphael

Pels grans festivals passaran Van Morrison, Arcade Fire, De La Soul, Youssou N'Dour The Flaming Lips, així com Aerosmith i Deep Purple en les seves gires de comiat

Bruno Mars, durant la seva actuació a la Super Bowl.

Bruno Mars, durant la seva actuació a la Super Bowl. / AFP / KEVIN C. COX

3
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

A l’espera que vagin adquirint forma les gires dels Rolling Stones (amb possible parada al Camp Nou) i U2, el 2017 es perfila com un altre any potent en matèria de grans noms als escenaris barcelonins. Amb indicis de recanvi generacional en certes parcel·les: clàssics que diuen adeu mentre estrelles de nova planta accedeixen a grans recintes.

PALAU SANT JORDI: CANVI DE CICLE

PALAU SANT JORDI: CANVI DE CICLE

FERRAN SENDRA

Ariana Grande, al Palau Sant Jordi, el juny del 2015.

L’escenari de Montjuïc exemplifica aquesta sensació d’obertura a un nou 'star system', amb casos simbòlics com l’estrena de Bruno Mars, en el seu '24K Magic world tour', amb les entrades esgotades (7 d’abril), mentre que, en canvi, un habitual com Sting presentarà '57th & 9th' a la sala petita, el Sant Jordi Club (21 de març). Altres cares joves que actuaran al Palau Sant Jordi són Shawn Mendes (12 de maig) i Ariana Grande (13 de juny).

  

 Entre els espanyols, Sabina amb 'Lo niego todo' (28 de juny), el debutant guru llatí Juan Magán (19 de març) i un parell de veterans en hores altes, Isabel Pantoja, amb orquestra simfònica (18 de febrer), i Raphael, presentant 'Infinitos bailes' (7 d’octubre), a més a més dels ja repetidors Melendi (26 de maig) i David Bisbal (16 de juny). Abans de tots ells, el Sant Jordi acollirà l’11 de febrer la 'Nit de benvinguda a les persones refugiades', amb Lluís Llach, Manolo García, Sílvia Pérez Cruz i Macaco.


ELS CLÀSSICS: GIRES DE COMIAT

ELS CLÀSSICS: GIRES DE COMIAT

AFP / CLAUDIO BRESCIANI

Steven Tyler i Joe Perry, cantant i guitarra d'Aerosmith, durant un concert a Suècia el 2014.

Entre els veterans del rock que ens visitaran destaquen els caps de cartell del Rock Fest BCN, Aerosmith i Deep Purple, del 30 de juny al 2 de juliol a Can Zam. Els dos grups estaran embarcats en les seves gires de comiat.

    

Pel Liceu passarà l’exguitarrista de Genesis, Steve Hackett (23 de març), dins d’un Suite Festival que acollirà també Umberto Tozzi (31) i Status Quo en format acústic (29 de juny). En versió desendollada es presentaran igualment Simple Minds: el 30 d’abril a l’Auditori, dins del Festival del Mil·lenni. John Mayall es deixarà veure a Apolo (21 de febrer), mentre que per veure Van Morrison s’haurà d’anar aquesta vegada al Primavera Sound, que l’acollirà el primer cap de setmana de juny.


ESCENA ALTERNATIVA: MACROFESTIVALS I MÉS ENLLÀ

ESCENA ALTERNATIVA: MACROFESTIVALS I MÉS ENLLÀ

FERRAN SENDRA

Arcade Fire, al Primavera Sound del 2014.

Al Primavera Sound hi seran The XX, Bon Iver, Arcade Fire i Solange, i al Sónar, del 15 al 17 de juny, De La Soul, Justice i Nicolas Jaar.

    

A Cruïlla BCN, el 7 i 8 de juliol, estan tancats Youssou N’Dour Los Fabulosos Cadillacs, i al Vida Festival, del 29 de juny al 2 de juliol a Vilanova i la Geltrú, The Flaming Lips i Phoenix.

    

Hi haurà concerts destacats en sales com el Sant Jordi Club: Biffy Clyro (25 de gener), The 1975 (3 de febrer), Bastille (5) i els metalers Korn (18 de març) i Ghost (13 d’abril). Al Palau, pop d’etiqueta amb The Divine Comedy (8 de febrer); a Barts, el country-rock alternatiu de Lamb-chop (23 de gener) i la neochanson de Benjamin Biolay (24 de març), i a Apolo, Jay-Jay Johanson commemorant els 20 anys de Whisky (22 d’abril).

    

Per Razzmatazz passaran Skunk Anansie (13 de febrer), Natalia Imbruglia (25), Macy Grey (1 d’abril) i Suzanne Vega (10 de juny).

POP ESPANYOL I CANÇÓ, D'IZAL A RAIMON

POP ESPANYOL I CANÇÓ, D'IZAL A RAIMON

FERRAN SENDRA

David Carabén, en un concert de Mishima a la sala Apolo de Barcelona.

Gerard Quintana, Seward i Elefantes commemoraran el primer aniversari de la mort de David Bowie el 10 de gener a Razzmatazz, amb un concert que posarà un sentit pòrtic al 2017. Sense sortir de gener, Izal tancarà gira al Sant Jordi Club (14). La Habitación Roja presentarà 'Sagrado corazón' el 3 de febrer a Razzmatazz.

    

El Sant Jordi Club acollirà també Loquillo (13 de maig), Razzmatazz, a Sidonie (25 de març) i Barts, a La Oreja de Van Gogh (18 de març), mentre que pel Liceu, dins del Suite Festival, passaran Hombres G (28 de febrer), Sílvia Pérez Cruz (17 de maig) i Jarabe de Palo (20 de maig). El grup de Pau Donés serà, l’1 de juliol, un dels caps de cartell del festival Canet Rock.

  

Notícies relacionades

 En el pop en català, la primavera emmarcarà les estrenes discogràfiques de grups com Mishima i Els Amics de les Arts, en locals i dates encara per confirmar. I en la Cançó, la densa programació de Barnasants, amb cites com la de Maria del Mar Bonet amb Pi de la Serra (teatre Joventut, 10 de febrer) i els 12 recitals de comiat de Raimon al Palau de la Música, del 5 al 28 de maig.