28 EDICIÓ DEL FESTIVAL

El Guitar Bcn aposta per les dones

Dulce Pontes, Adriana Varela, Ute Lemper i Amaral comparteixen un eclèctic cartell amb Lambchop, Loquillo i Pat Metheny, entre altres

fcasals36634689 icult ute lemper foto lucas allen161215195610 / LUCAS ALLEN

fcasals36634689 icult ute lemper foto lucas allen161215195610
fcasals36634554 icult lambchop161215195644
fcasals36634564 icult rick astley161215195629

/

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Tres artistes amb estil propi –Dulce Pontes, Adriana Valera i Ute Lemper– lideren el cartell del Guitar Bcn 2017. El festival organitzat per The Project presenta en la seva 28a edició una àmplia paleta d’estils i artistes, tant internacionals com locals, consagrats i emergents.  La mostra viatja «de Santa Coloma a Nashville», com apunta Judith Llimós, directora de l’esdeveniment, al recordar la varietat d’artistes, estils i procedències de la mostra. «El Guitar Bcn és un festival amb ànima, popular, viu i independent a l’hora de programar», assenyala Joan Roselló, de la companyia promotora The Project, que recorda que l’última edició es va saldar amb més d’un 90% d’ocupació.

La banda nord-americana Lambchop obrirà el foc el 23 de gener a la sala Barts amb el seu últim disc, Flotus, un treball amb ritmes més electrònics i progressius. Amaral acomiadarà el festival al Poble Espanyol el dia 14 de juliol, amb un concert que també serà l’últim de la gira del grup aragonès.

DIVES A LA SALA BARTS

La Barts, una sala gestionada per The Project en col·laboració El Terrat, acull la majoria de les propostes del Guitar Bcn. De les 30 actuacions presentades, que estan disponibles a partir d’avui a la pàgina web del festival, la meitat tindran lloc en aquest escenari de l’avinguda del Paral·lel. Hi desplegaran el seu talent tres potents veus femenines: Ute Lemper, amb Last tango in Berlín (7 d’abril), un espectacle ja vist a Barcelona; la gata de Avellaneda Adriana Valera, verdadera reina argentina del tango (11 de maig), i la sensual Hindi Zahra (16 de març). Dulce Pontes, hipnòtica veu del fado, presentarà el seu últim disc, titulat Peregrinaje, al Palau de la Música (31 de març).

Molts artistes arriben amb material nou sota l’aixella. És el cas dels Amics de les Arts (4 i 5 de maig, Barts), Coque Malla (19 de maig, Barts), Fredi Leis (11 de maig, Luz de Gas) i Bigott (29 abril, Bikini), així com els emergents Coriolà i Pantaleó (tots dos el 21 d’abril, Luz de Gas). El festival portarà també els madrilenys Taburete (11 de març, Sant Jordi Club), grup liderat per Willy Bárcenas, el fill de l’extresorer del PP. En aquest recinte també hi actuarà el veterà Loquillo (13 de maig) amb el mateix repertori de grans èxits ofert en el seu apoteòsic concert a Las Ventas.

Notícies relacionades

Músics locals com Muchachito & La Banda del Jiro (25 de març), Rosalía & Raül Refree (23 de març) i Elefantes (31 de març) s’alternen en el festival amb el llegendari duo malià Amadou & Mariam (Barts, 12 de maig), amb el mític as de la guitarra de doble mànec David Fiuczynski (24 de febrer) i amb un altre as de la guitarra d’estil molt diferent i polivalent, Pat Metheny (27 de maig). Un altre concert que farà honor al nom del festival és el tribut de Gary Lucas a Jeff Buckley. 

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox i les seves versions vintage, un fenomen viral que arrasa, recalaran a l’Auditori del Fòrum (8 d’abril) i Rick Astley reapareixerà amb el recopilatori 50, el dia 29 d’abril a sala la Barts. Els que s’estimin més la música d’aires folk tenen Bambikina (17 de març) i Cálido Home (24 de març) al Barts Club.