NOVETAT EDITORIAL

El llibre oficial dels 100 anys de 'TBO', al març

El divulgador i guionista de còmic Antoni Guiral firma el volum il·lustrat que homenatjarà la revista infantil que va donar nom als tebeos

zentauroepp36632112 icult familia ulises161215172448

zentauroepp36632112 icult familia ulises161215172448 / bfeduchi

1
Es llegeix en minuts

Serà al març, coincidint amb el centenari de la publicació de 'TBO', quan Ediciones B publicarà, coordinat i escrit pel periodista, divulgador i guionista Antoni Guiral, el llibre oficial dels 100 anys, un documentat homenatge a la llegendària revista infantil que va donar nom als tebeos. Profusament il·lustrat amb portades, historietes, fotografies i il·lustracions i farcit d'anècdotes, 

Per les pàgines de 'TBO' hi van córrer desenes d'aventures personatges que segueixen avui sent tan populars com La familia Ulises i Altamiro de la Cueva i sèries mítiques com 'Los grandes inventos de TBO'. 

SOTA LA BATUTA DE GUIRAL

Notícies relacionades

Guiral (Barcelona, 1959), expert en còmic que ha comissariat diverses exposicions sobre el món de la vinyeta i ha publicat nombrosos assajos com 'El mundo de Escobar', '100 años de Bruguera', 'El universo de Ibáñez' o 'By Vázquez', recorre tota la història de la publicació, les seccions i les figures dels historietistes més importants que la van nodrir, com Opisso, Benejam, Muntañola, Josep Maria Blanco Ibarz o Josep Coll. L'autor ha recopilat a '100 años de TBO' testimonis actuals d'autors, editors i tècnics i ha recuperat declaracions de col·laboradors ja desapareguts.      

JOAN BERNET TOLEDANO

El popular personaje d'Altamiro de la Cueva. 

LES ETAPES

'TBO' va arribar als quioscos el març del 1917 fins al 1998, després de diverses etapes. El llibre es remunta als inicis i segueix fins a la gairebé desaparició durant la guerra civil per analitzar després el problemàtic retorn amb el franquisme en una etapa no numerada. Després de recuperar la numeració es va arribar a la modernització el 1972. A continuació, una època en què es va distribuir a l'interior de la revista 'Lecturas' fins que el va adquirir l'editorial Bruguera, que va forjar un 'TBO' molt diferent del de sempre. L'última fase, ja amb Ediciones B, va recuperar la filosofia del 'TBO' clàssic però amb autors moderns.