C's demana que es prohibeixi un concert d'homenatge a Kortatu, Eskorbuto i La Polla

Els regidors del partit de Rivera a Santander consideren que l'acte voreja l'"apologia del terrorisme"

 

 

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els dos regidors de Ciutadans a l'Ajuntament de Santander han carregat contra la celebració, en una sala de titularitat municipal de la capital càntabra, d'un concert d'homenatge a La Polla Records, Kortatu i Eskorbuto, tres grups emblemàtics del que als anys 80 i 90 es va conèixer com a rock radical basc. Els regidors del partit d'Albert Rivera sostenen que les lletres de les cançons de les bandes homenatjades "voregen l'apologia del terrorisme".

L'espectacle titulat 'Esto no es Rock Radical Vasco', en què els grups La Txirla records, Los Demenciales Chikos Acelerados i Aizu interpreten cançons de La Polla Records, Eskorbuto i Kortatu, respectivament, ja fa mesos que estan de gira per diverses ciutats com Sant Sebastià, Pamplona, Bilbao, Vitòria, Logronyo i Saragossa, i aquest dissabte arriba a la sala Escenario Santander, propietat del consistori però gestionada per una empresa privada.

'SARRI, SARRI'

Notícies relacionades

Els regidors de Ciutadans Cora Vileva i David González han demanat la suspensió del concert al·legant que el seu partit "no està d'acord en l'ús d'espais públics municipals per a qualsevol tipus d'acte amb contingut o missatges que voregin l'enaltiment del terrorisme". I justifiquen aquesta apreciació subratllant, entre altres coses, que el nom del Kortatu "prové de Korta, sobrenom de Manuel Garmendia Zubiarrain, un 'mugalari' d'ETA mort a mans de la Guàrdia Civil" i que una de les seves cançons, 'Sarri, Sarri', "està dedicada a la fuga de la presó de l'escriptor i pres d'ETA Joseba Sarrionandia".

L'empresa organitzadora del concert, Vitamin Producciones, ha denunciat la "campanya de censura" i ha lamentat que "cap dels polítics que està intentant que el festival no se celebri ni tan sols s'hagi posat en contacte amb nosaltres ni indagat sobreb el seu contingut".