PROPOSTA CONJUNTA

Barcelona impulsa un festival de dansa metropolità amb voluntat internacional

La primera edició del certamen se celebrarà el 2017 a la capital catalana i a l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat

fcasals36467552 icult danza contemporanea161130190343

fcasals36467552 icult danza contemporanea161130190343

2
Es llegeix en minuts
ADRIANA VALERO - MARTA CERVERA / BARCELONA

Els ajuntaments de Barcelona i de sis poblacions més del seu entorn uneixen esforços per impulsar un festival de dansa que neix a l’àrea metropolitana però defensa una voluntat internacional. El certamen està previst per al 2017 i pretén cobrir «un espai en l’oferta cultural catalana», segons va explicar ahir el tinent d’alcalde de Cultura de Barcelona, Jaume Collboni. El festival serà la primera d’una sèrie de polítiques culturals conjuntes que emprendran els consorcis metropolitans amb l’objectiu de treballar colze a colze per enfortir el sector i unificar programes.

Collboni va reunir ahir els regidors de cultura de l’Hospitalet, Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià, Esplugues i Cornellà per fixar les línies de treball que s’hauran de traduir en una agenda que englobi els 2,8 milions d’habitants de l’àrea metropolitana. La següent d’aquestes trobades es farà al gener i servirà per posar sobre la taula el pressupost del futur festival de dansa.

VOLUNTAT D’AMPLIAR MUNICIPIS

La voluntat d’aquestes trobades, segons va expressar el tinent d’alcalde, és que la mirada metropolitana impregni tota la cultura del seu voltant, com ha passat amb les fàbriques de creació d’aquestes zones «que ja tenen aquesta visió més àmplia i acullen creadors de diferents procedències». De fet, la intenció de l’Ajuntament de Barcelona és ampliar progressivament aquest primer grup format per set municipis amb la incorporació de noves poblacions metropolitanes, ja que, en paraules de Collboni, «els ciutadans no distingeixen a quin municipi es troben quan agafen el metro i van d’un costat a l’altre».

Notícies relacionades

Fonts de l’Institut de Cultura de Barcelona van remarcar que es tracta d’una proposta encara per definir, sense dates ni pressupost fixats. Van assegurar que abans de fer els primers passos contactaran amb els representants del sector de la dansa. En aquest aspecte, el fins ara responsable del Mercat de les Flors i acabat d’anomenar director del Festival Grec, Francesc Casadesús, es va mostrar satisfet amb el naixement d’un festival de dansa, però va instar el consistori a debatre col·lectivament «si es vol un festival centrat en els turistes o per recolzar el sector».

En la mateixa línia, César Compte, gerent de l’Associació de Professionals de la Dansa, va remarcar la seva voluntat de col·laborar amb el certamen i va explicar que ja s’havia reunit prèviament amb Collboni, després que el socialista anunciés els seus objectius per enfortir el projecte cultural de Barcelona. Encara que no van arribar a concretar el paper que jugaria la seva associació en el certamen, esperen que el futur festival impulsi els artistes locals.