GALA A LAS VEGAS

Juan Gabriel i 'La bicicleta' de Shakira i Carlos Vives triomfen als Grammy Llatins

Jennifer Lopez i Marc Anthony protagonitzen un dels moments estel·lars de la vetllada

Jennifer Lopez i Marc Anthony, en un dels moments estel·lars de la gala dels Grammy Llatins. / REUTERS / MARIO ANZUONI

Jennifer Lopez i Marc Anthony, en un dels moments estel·lars de la gala dels Grammy Llatins.
Carlos Vives poses in the press room with the awards for record of the year and song of the year for La Bicicleta at the 17th annual Latin Grammy Awards at the T-Mobile Arena on Thursday, Nov. 17, 2016, in Las Vegas. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

/

4
Es llegeix en minuts

Juan Gabrielque va morir l'agost passat, no havia guanyat mai un Grammy Llatins fins aquest dijous a la nit, i, no satisfet de fert-ho amb el trofeu al millor àlbum vocal pop tradicional, també s'ha emportat el premi gros, el de millor àlbum de l'any, tots dos per 'Los Dúo 2'. L'artista mexicà ha compartit protagonisme a la gala celebrada a Las Vegas amb Carlos Vives i Shakira, que s'han endut dos premis per 'La bicicleta'. L'actuació, amb petó final inclòs, de Jennifer Lopez i Marc Anthony, ha sigut un altre dels moments estel·lars de la vetllada, que ha tingut les seves anècdotes en les relliscades de Vives i d'Andrés Ceballos. El primer s'ha oblidat de mencionar Shakira al recollir el premi, i el segon ha deixat anar que Juan Gabriel no havia pogut anar a la festa.

Andrés Ceballos, membre de Dvicio, ha sigut l'encarregat d'inaugurar la nit triomfal de Juan Gabriel a l'obrir el sobre que li concedia el grammy al millor àlbum vocal pop tradicional. A l'anunciar el guardó, Ceballos ha protagonitzat un moment incòmode a l'afirmar que l'artista mexicà no era a la sala per recollir el premi i que l'organització li faria arribar l'estatueta.

En la recta final de la gala, els organitzadors han dedicat un vídeo homenatge en record de l'artista que ha fet pensar que Juan Gabriel també s'emportaria el premi de millor àlbum de l'any, com així ha sigut. "És un disc meravellós, amb cançons increïbles", ha assenyalat el duo Jesse and Joy, preguntats per si aquests premis suposaven una reivindicació del talent de Juan Gabriel en els premis de l'Acadèmia Llatina. "Potser ha sigut un vot de justícia", ha destacat per la seva part Gabriel Abaroa, president de la institució. "És un disc fantàstic i em sembla fantàstic que hagi guanyat aquests premis", ha afegit.

Altres vencedors de la nit han sigut Carlos Vives i Shakira, que s'han emportat les estatuetes a la millor gravació i a la millor cançó de l'any per 'La bicicleta'. El músic colombià ha protagonitzat una altra de les anècdotes de la nit. Al recollir el premi s'ha oblidat mencionar la de Barranquilla, que no ha pogut assistir a la gala.

A la festa posterior, i preguntat sobre el tema, Carlos Vives ha lamentat l'oblit i ha tingut paraules per a Shakira, Gerard Piqué i els fills de la parella.

Davant els nombrosos comentaris que l'oblit ha suscitat, Vives ha utilitzat el seu compte de Twitter per subratllar que s'ha tractat d'un "simple error". "Aquests són segons en què qualsevol desconcentració pot provocar un error tan greu com aquest. No sóc perfecte, ho sento", ha tuitejat".

Els espanyols Alejandro Sanz i Niña Pastori han guanyat els premis al millor vídeo musical versió llarga ('Sirope vivo') i al millor àlbum de música flamenca ('Ámame como soy'), respectivament.

Com és habitual, l'esdeveniment, de tres hores de durada i celebrat al T-Mobile Arena de Las Vegas, ha sigut una desfilada de grans actuacions que ha començat amb el poderós duet a càrrec de Pablo López i Juanes, que han cantat 'Tu enemigo', un tema amb profunda càrrega política. Després han seguit Laura Pausini ('Lado derecho del corazón'), Jesse and Joy ('Me dejaste ir'), Wisin ('Vacaciones'), Joss Favela ('Cuando fuimos nada'), Fonseca amb Alexis i Fido ('Vine a buscarte'), Reik ('Ya me enteré'), Yandel ('Nunca me olvides'), Prince Royce amb Gerardo Ortiz ('Moneda') i Carlos Vives ('La bicicleta').

'OLVÍDAME Y PEGA LA VUELTA'

També han brillat J Balvin amb Pharrell Williams, Bia i Sky ('Safari'), Mon Laferte i Juanes ('Si tú me quisieras'), Juanes ('Fuego'), Manuel Medrano ('Bajo el agua'), Farruko amb Ky-Mani Marley ('Chillax') i Marc Anthony amb un variat repertori que ha inclòs els seus èxits 'I Need to Know', 'Tu amor me hace bien' i 'Vivir mi vida'.

Però el gran moment de la vetllada ha arribat precisament quan Anthony s'ha marcat un impactant duet amb la seva exdona, Jennifer Lopez, cantant una versió d''Olvídame y pega la vuelta', de Pimpinela, que han culminat amb un petó als llavis davant els precs del públic.

Notícies relacionades

L'espectacle ha continuat amb Banda Los Recoditos ('Me está gustando'), Diego Torres amb Rachel Platten ('Siempre estaré ahí'), Los Fabulosos Cadillacs ('El rey del swing' i trencant les guitarres amb 'Matador'), Las Tres Grandes ('Mi canto viene del sur') i Gente de Zona ('Tú y yo' i 'La gozadera').

Les esperades referències a Donald Trump, president electe dels EUA, han quedat per a la zona de premsa i amb prou feines hi ha hagut al·lusions durant la gala, més enllà d'alguns comentaris fets pels conductors, Sebastián Rulli i Roselyn Sánchez, sobre que "els murs només haurien d'existir a les nostres ments". L'única artista que s'h referit a Trump ha sigut la mexicana Carla Morrison, que ha manifestat sobre l'escenari: "No deixem que cap cabró taronja ens prengui la llibertat emocional i espiritual que tenim".